Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça eyleminde gözaltına alınanlar serbest

Gülmen ve Özakça eyleminde gözaltına alınanlar serbest

HABER MERKEZİ – Bugün tam 150 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için dün Kadıköy’de yapılan destek yürüyüşü esnasında gözaltına alınan 35 kişi serbest bırakıldı. Polisin önce heykel sandığı farkına vardıktan sonra gözaltına aldığı performans sanatçısı yaptığı açıklamada, İnsan Hakları Anıtı olarak gözaltına alındığını belirterek, “Darısı Ankara’daki İnsan Hakları Anıtı’nın başına” dedi.

Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi bugün 150’nci güne girerken, iki eğitimci için her hafta Cuma olduğu gibi dün de İstanbul Kadıköy’de bir araya gelinmişti.

Ancak Süreyya Operası önünde bir araya gelen yurttaşlar polis ablukasıyla karşılaşmış, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yaşasın” diyerek operanın önünde oturma eylemi yapanlar gaz ve plastik mermili müdahalenin ardından gözaltına alınmıştı.

Önce heykel sanılan sonra gözaltına alınan performans sanatçısına da gözaltı

Gözaltına alınanlar arasında Gülmen ve Özakça’nın avukatı Barkın Timtik ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul Temsilcisi Ümit Efe de vardı.

Ayrıca eylem alanında, Gülmen ve Özakça’nın tutuklanmadan önce eylem yaptıkları Ankara Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı’ndaki heykeli temsil eden bir performans sergileyen sanatçı da yer alıyordu.

Serbest bırakıldılar

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), dün basın açıklaması esnasında gözaltına alınan 35 kişinin Vatan Emniyet Güvenlik Şube’ye götürülmesinin ardından, emniyetteki işlemler sonrasında serbest bırakıldığını duyurdu.

Serbest bırakıldıktan sonra kısa bir açıklama yapan performans sanatçısı ise “Kakıköy’de İnsan Hakları Anıtı olarak gözaltına alındı, serbest bırakıldım. Darısı Ankara’daki İnsan Hakları Anıtı’nın başına” dedi.