Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça’dan tutuklanan Beleştepelilere destek mesajı

Gülmen ve Özakça’dan tutuklanan Beleştepelilere destek mesajı

HABER MERKEZİ – 165 gündür işlerine geri dönme talebiyle açlık grevi eylemi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, kendileri için Süper Kupa finalinde tribünlerde “Nuriye Semih yaşasın” pankartını açmalarından dolayı tutuklanan Beleştepelilere destek mesajı gönderdi.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerinden ihraç edilen tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 165’inci gününde, ev hapsinde olan Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 90’ıncı günde devam ediyor.

Sağlık durumlarına ilişkin avukatlarının “Önemli eşikteler. Her şeyi bekleyebiliriz” açıklamasında bulunduğu iki eğitimci, kendileri için Süper Kupa finalinde tribünlerde “Nuriye Semih yaşasın” pankartını açan Beleştepelilere destek mesajı gönderdi.

Gülmen ve Özakça’nın yakınları tarafından kullanılan Twitter hesaplarından paylaşılan mesajlar şöyle:

Nuriye Gülmen:

Sevgili Beşiktaşlılar, Beleştepeliler adımızı andığınız ve bizi yaşatmak istediğiniz için tutuklandınız.

Futbolun ticarileşmesine bir tepki olarak doğan taraftar grubunuzu ilgiyle izlemekteyim.

Haksızlığa karşı duruşunuz sizi de hücrelerle tanıştırdı. Ancak şunu bilmelisiniz ki bizim gibi siz de yalnız değilsiniz.

Sizleri gelecek güzel günlerde görüşeceğimiz inancıyla kardeşçe kucaklıyorum.

Semih Özakça:

Sevgili Volkan ve tutsak Beleştepe taraftarları;

‘Nuriye ve Semih Yaşasın’ dediğiniz için tutuklandınız. Konyaspor ise sadece 5 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Ama Başbakan Konyaspor’a bu cezayı da düşüreceğiz dedi.

Şunu bilmelisiniz ki tüm zamanların şampiyonu direnenlerdir. Siz de tarihin defterine yazıldınız. Sizleri sevgi ve özlemle kucaklıyorum.

Ne olmuştu?

Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde tribünlerde açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için pankart açılmıştı.

Samsun Valiliği, Beşiktaş ve Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde “Nuriye Semih yaşasın” pankartını açan Beşiktaş taraftarlarına “örgüt propagandası” iddiasıyla soruşturma açmıştı.

Savcılık 17 taraftar hakkında aynı iddiayla tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı.

Bu kapsamda 12 Ağustos’ta Beşiktaş taraftarı Beleştepe taraftar grubundan Volkan Çalışkan tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderilmişti.

16 Ağustos’ta aynı soruşturma kapsamında 10 Beleştepe taraftarı daha gözaltına alınmış ve Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilerek haklarında tutuklama kararı verilmişti.

Böylelikle Süper Kupa finalinde “Nuriye Semih yaşasın” pankartını açan Beşiktaş taraftarlarından tutuklananların sayısı 11’e çıkmıştı.