Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça’nın açlık grevinin 146. günü: Yüksel’de 3 kişi gözaltına alındı

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevinin 146. günü: Yüksel’de 3 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eylemlerinin 146’ncı gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemine polis yine müdahale etti. Yüksel Caddesi’ndeki açıklamaya izin vermeyen polis, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde devam ettikleri açlık grevi eylemi 146’ncı gününde devam ediyor.

Gülmen ve Özakça, halen hücrelerinden zorla çıkartılarak götürüldükleri Sincan İnfaz Kampüsü Hastanesi’nde tutuluyor.

Hastanede ayrı ayrı ve tek başlarına tutulan iki eğitimciye destek için Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi de 266’ncı gününe girdi.

Hem eğitimcilere destek olmak hem de işlerine geri dönmek için eylem yapanların İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmalarına izin verilmedi. Bunun üzerine eylemciler açıklama yapmak için Konur Sokak’a gitti.

“Nuriye ve Semih’in açlık grevinin 146. günü. Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartını açan eylemciler, “Nuriye ve Semih onurumuzdur” sloganını attı.

Burada açıklama yapmak isteyen gruba polis yine müdahale etti.

Açılan pankartı da yırtan polisin müdahalesinde Mehmet Yılmaz, Derviş Lermi ve İlker Işık adlı kişiler gözaltına alındı.

Previous post
YAŞ'a bir gün kala: Erdoğan ve Yıldırım'dan İstanbul'da 6 saatlik toplantı
Next post
Panama Belgeleri'nin ardından Pakistan'da yeni başbakan Abbasi oldu