Ana SayfaÇalışma YaşamıGünlerdir kayıptı: Maaşını alamadığı için eylem yapan kadın hafızasını kaybetmiş halde buldu

Günlerdir kayıptı: Maaşını alamadığı için eylem yapan kadın hafızasını kaybetmiş halde buldu

HABER MERKEZİ – Antalya’nın Kemer ilçesinde işten çıkarıldığı otel önünde maaşını alamadığı için boynuna kırık şişe parçası dayayarak eylem yapan Hatice Durmaz, hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Ancak hastaneden çıktıktan sonra 7 saat kayıp olan Durmaz, hafızasını kaybetmiş bir halde bulundu. Durmaz’ın çocukları annelerinin nasıl bu hale geldiğini ortaya çıkarmak için mücadele ediyor.

Antalya’nın Kemer ilçesinde çalıştığı otelden maaşı ödenmeden işten çıkarılan Hatice Durmaz 15 Ağustos akşamı otel önünde boynuna kırık şişe parçası dayayarak eylem yaptı.

Bu esnada boynundan yaralanan Durmaz, hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından 16 Ağustos’ta taburcu edildi.

Taburcu edilen Durmaz, hastaneden çıkınca ortadan kayboldu.

Annesinden haber alamayan Durmaz’ın kızı Murat Durmaz, 17 Ağustos’ta Aksu Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulundu.

Annesinin durumundan endişelenen  Durmaz, 21 Ağustos’ta da kız kardeşi Sultan Aksu ile birlikte Kemer Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Savcılığın talimatıyla başlatılan aramaların ardından Hatice Durmaz başka bir hastanenin acil servisinde bulundu ancak hafızasını kaybetmiş şekilde.

Hatice Durmaz durumunun düzelmemesi üzerine Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

Burada Durmaz’a doktorlar tarafından Posttravmatik Stres Bozukluğu teşhisi konuldu.

Durmaz’ın çocukları annelerinin hastaneden çıkışı ile Antalya’da bir AVM önünde baygın halde bulunup hastaneye kaldırılması arasında geçen 7 kayıp saatin peşinde.

Durmaz’ın kızı: Kayıp 7 saat aydınlatılsın

Bu kayıp 7 saatin aydınlatılması için savcılığa başvuracağını söyleyen Sultan Durmaz, şöyle konuştu:

Hastaneden çıktıktan sonraki, oradan buraya gelene kadar ne yaşadı? Araçla mı geldi ne tür bir araca bindi ya da kendi imkanlarıyla mı geldi bilmiyoruz. Başına ne geldiğini bilmiyoruz. Kendisi de hatırlamıyor. Bununla ilgili kamera kayıtlarının incelenmesi için savcılığa başvuruda bulunacağım. Bununla ilgili takibin başlamasını istiyorum dilekçe yazacağım savcılıktan takip başlatılmasını isteyeceğim.

Durmaz: Uyandığımda başımda insanlar vardı, korktum

Hatice Durmaz Antalya’daki hastaneye kaldırıldıktan sonra kendine geldiğinde ilk hatırladıklarını ise şöyle anlattı:

Uyandığımda başımda insanlar doluydu. Korktum, çığlık atınca çekildiler. Sonra adımı sordular ‘bilmiyorum’ dedim. ‘Nasıl bilmiyorsun dediler?’ kızdılar. Adımı sordular. Kimi Nurcan dedi kimi Ayşe dedi. Şimdi Hatice diyorlar.

Kayıp saatlere ilişkin görüntü yok

Güvenlik kamerası görüntülerinde acil servisten çıkıp yandaki çay ocağına gittiği görülen Durmaz, 13 dakika sonra oradan ayrılıp yürüyerek uzaklaşıyor.

Durmaz’ın, aynı gün saat 17.00 sıralarında Antalya’da baygın bulunmasına kadar geçen süreye ait bir görüntü veya bilgiye ise henüz ulaşılamadı.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hasankeyf’te yıkım: Büyük bir kaya kütlesi dinamitle patlatıldı
Sonraki Haber
SAMER raporu: 'İhraç edilenler sendikalı, iş bulamıyorlar, kadınlar eve kapatılmak isteniyor'