Ana SayfaGüncelHasta tutuklu Bayar bilinç kaybı yaşıyor: ‘Artık cezaevinde olduğunun bile farkında değil’

Hasta tutuklu Bayar bilinç kaybı yaşıyor: ‘Artık cezaevinde olduğunun bile farkında değil’

HABER MERKEZİ –  Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Hayati Yıldız, avukatları aracılığı ile gönderdiği mektupta aynı cezaevinde tutuklu bulunan hasta siyasi tutuklu Ahmet Bayar’ın durumuna dikkat çekti. Yıldız mektubunda Bayar’ın ağrılarının şiddetlendiğini ve bilinç kaybı yaşadığını belirtti.

Diyarbakır’da evine düzenlenen baskın ile gözaltına alınan ve tutuklanan gazeteci Hayati Yıldız, tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatları aracılığı ile gönderdiği mektubunda hasta tutuklu Ahmet Bayar’ın durumuna dikkat çekti.

Yapılan yargılama sonucu 3 yıl 45 gün kesinleşmiş hapis cezası alan ve yaklaşık 4 aydır tutuklu bulunan akciğer kanseri Ahmet Bayar’ın ağrılarının hafiflemesi için kullanılan ağrı kesici bantların işlevini yitirdiğini belirten gazeteci Yıldız, Bayar’ın ağrılarının hafiflemesi amacı ile gün içerisinde iki defa ağrı kesici iğne yapıldığını söyledi.

Hastalığı nedeni ile kilo kaybı yaşamaya devam eden Bayar’ın yaşadığı bilinç kaybı nedeni ile bulunduğu ortamın cezaevi olduğu ayırdına dahi varamadığına dikkat çeken Yıldız, Bayar’ın durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:

Yoğun aralıklarla yaşadığı baş dönmeleri, uykusuzluk ve özellikle geceleri aşırı terleme durumu da söz konusu. Vücudunda his kaybı ise oldukça yoğun. Öte yandan, kişisel ihtiyaçlarını kendi başına karşılayamayacak durumda ve gün geçtikçe yatağa daha da bağımlı hale geliyor. Ayrıca, mütemadiyen nikotin ihtiyacı duyuyor. Böbrek ağrısı ve hazımsızlık sorunları da giderek artmakta. Hapishaneye getirildiği günlerde nispeten daha iyiydi; bir-iki adım da olsa yürüyebilirken, şimdilerde aile görüşü ve revir yahut hastaneye sevklerin dışında yürüyecek takate sahip değil. Gerek mevcut hastalığı gerek hapishane psikolojisi, onu fazlasıyla tesiri altına almış ve ağır bir raddeye doğru götürüyor.

Durumuna ilişkin kendisi ile görüşme yapmak isteyen avukatlar ise Bayar’ın yaşadığı bilinç kaybı nedeni ile görüşmenin gerçekleştirilemediğini belirtirlerken, konu hakkında girişimlerin başladığı ancak herhangi bir yanıt alamadıklarına dikkat çekti.

Bayar şahsında hasta tutukluların durumuna ilişkin duyarlılık çağrısı yapan Hayati Yıldız mektubunda şu ifadelere yer verdi:

Ahmet Bayar için oluşturulacak bir kamuoyuna ihtiyaç var. Çünkü Bayar artık kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. Hem ruhen hem de bedenen bakıma ihtiyacı olduğu tartışmasızdır.

Hasta tutsakların durumu vicdanların zorlanması gereken bir konudur. En azından hapishane gibi bir ortam, son gördükleri ve bulundukları ortam olmamalı! Bunun için kuvvetle hissedilmesi gereken tek bir duygu vardır; vicdan!




Önceki Haber
Küçük Prens'in yazarının bir kitabı daha Türkçede: 'Gece Uçuşu'
Sonraki Haber
Şırnak'ta gözaltına alınan Fransız gazeteci tutuklandı