Ana SayfaDünyaHindistan’da ‘guru’ cinsel saldırı suçundan 10 yıl hapis cezası aldı

Hindistan’da ‘guru’ cinsel saldırı suçundan 10 yıl hapis cezası aldı

HABER MERKEZİ – Hindistan’ın Dera Sacha Sauda grubunun ruhani lideri Gurmeet Ram Rahim Singh’in geçen hafta cinsel saldırı suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece suçlu bulunmasının ardından 38 kişi hayatını kaybetmişti. Bugün yoğun güvenlik önlemleri alınan Hindistan’da ‘guru’ Singh’in kesinleşmiş cezası 10 yıl olarak açıklandı.

Hindistan’ın Dera Sacha Sauda grubunun ruhani lideri ve aynı zamanda popüler bir aktör olan ‘guru’Gurmeet Ram Rahim Singh, 25 Ağustos’ta ‘kadın müritlerine cinsel saldırıda bulunduğu’ iddiasıyla mahkemeye çıkarılmıştı.

Suçlamaları reddeden Singh ‘ashram’ından (Hinduların inzivaya çekildiği ibadet yeri) 100 araçlık bir konvoyla bugün geldiği mahkemece 2002 yılından bu yana sistematik olarak iki kadını maruz bıraktığı cinsel saldırılardan dolayı suçlu bulunmuştu.

‘Guru’nun suçsuz olduğunu savunan müritler ve polis arasında çıkan çatışmalarda iki yüzden fazla insan yaralanırken ölü sayısının 38’e yükseldiği kaydedilmişti.

‘Guru’ya 10 yıl hapis cezası

Bugün mahkemenin kesinleşmiş cezayı açıklayacak olması nedeniyle ülkede güvenlik önlemleri artırıldı, birçok bölgede sokağa çıkma yasağı getirildi.

Singh için özel olarak tutulduğu yerde kurulan mahkeme bugün Singh’e 10 yıl hapis cezası verirken, olası protestolar için Hint polislerine gerekli durumlarda ‘ateş ederek öldürme’ yetkisi de verildi.


*Guru, Sanskritçede “öğretmen” veya “usta” anlamına geliyor.