Ana SayfaKitapİçsel bir yolculuk: Akın Olgun’dan ‘Karanfil Mevsimi’

İçsel bir yolculuk: Akın Olgun’dan ‘Karanfil Mevsimi’

Muhalif dökümler, duyguların iz sürücülüğünü yapmaktadır. İçsel yolculukların, duygusal ortaklığa düşen notlarından oluşmaktadır. Bu içsel notların büyük kısmı yayınlanmış, bir kısmı kendine saklanmıştır. Hepsinin toplamı bu sayfalara düşmüştür.

Yukarıdaki satırlar gazeteci-yazar Akın Olgun’un yeni kitabı ‘Karanfil Mevsimi’ne not olarak düşüldü.

Gazete Karınca yazarlarından da olan Akın Olgun’un yeni deneme kitabı, bu ayın başında raflardaki yerini aldı.

Olgun’un ‘Karanfil Mevsimi’, Fırat Yayınları etiketiyle okuyucularla buluştu.

208 sayfalık kitap, içsel bir yolculuğun izini sürüyor.

Akın Olgun kitabında daha önce yayınlanmış yazılarının yanı sıra ilk kez okuyucularının ulaşabileceği yazılara da yer veriyor.


Olgun’un yeni kitabında yer alan ve Gazete Karınca’da da yayınlanmış olan Diyarbakır Newrozu’nda polis kurşunuyla öldürülen Kemal Kurkut’a ithafen yazdığı ‘Kurşun’ adlı yazısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Kurşun – Akın Olgun


Akın Olgun kimdir?

1975 Ankara doğumludur. Yedi yıl süren siyasi cezaevi yaşamının ardından İngiltere’nin başkenti Londra’ya yerleşmiştir.

Gazeteciliğe ilk adımını Sabah gazetesi Londra muhabirliği yaparak atmıştır. 2009-2015 arası BirGün gazetesinde köşe yazarlığı yapan Olgun, Yeni Özgür Politika, Cumhuriyet, Jiyan.org, Gazete Duvar, Gazete Karınca, Bianet, Sendika.org gibi birçok haber ve politika sitelerinde birçok yazı kaleme almış ve yazmaya devam etmektedir.

Olgun’un ilk kitabı olan ‘Adları Saklıdır’ 2006 yılında okuyucusuyla buluşmuş, ardından ‘Ecel Öyküleri’ adlı çalışmasıyla devam etmiştir.