Ana SayfaÇalışma YaşamıİZDENİZ’deki grev sona erdi: Ücretlere yüzde 12-15 arasında zam yapıldı

İZDENİZ’deki grev sona erdi: Ücretlere yüzde 12-15 arasında zam yapıldı

HABER MERKEZİ – İzmir’de İZDENİZ ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine başlayan ve yaklaşık 200 işçinin katıldığı grev ücretlere yüzde 12-15 arasındaki zammın kabul edilmesiyle sona erdi.

Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliyat Turizm ve Ticaret A.Ş. (İZDENİZ) arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine başlatılan grev sona erdi.

dihaber’de yer alan habere göre ücret ve sosyal haklar konusunda anlaşmazlık yaşanması nedeniyle başlayan grevin, ücretlere yüzde 12-15 arasındaki zammın işçiler tarafından çoğunlukla kabul edilmesi üzerine sona erdiği bildirildi.

Anlaşma sonucu ücretlerde karada çalışanlar için yüzde 12, deniz çalışanları için ise yüzde 15 zam oranında anlaşma sağlandı.

Greve giden 188 işçinin 111’inin kabulü ile grev sonlandırılırken, zam oranlarını kabul etmeyen işçiler ise tüm çalışanlara yüzde 15 oranında zam yapılması taleplerinde ısrarcı olduklarını bildirdi.

Alınan karar üzerine seferler başlatılırken, işçiler de işbaşı yaptı.

Ancak greve devam etme yönünde görüş bildiren işçiler, sendika ve şirket arasında yapılan anlaşma ile işçilerin taleplerinin görmezden gelindiğini belirterek karara tepki gösterdi.