Ana SayfaÇalışma YaşamıKESK’in olmadığı TİS görüşmelerinde OHAL ve KHK’ler gündeme alınmadı

KESK’in olmadığı TİS görüşmelerinde OHAL ve KHK’ler gündeme alınmadı

HABER MERKEZİ – Milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren 4. dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı. KESK’in hükümetten gelen heyet değişikliği isteğini reddetmesi üzerine katılmadığı görüşmelerde OHAL ve KHK’ler ile ihraçlar gündeme alınmadı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise KHK’ler ile ihraçları ‘yerinde karar’ olarak değerlendirdi.

Yüzbinlerce kamu emekçisini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi(TİS) görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda (ÇSGB) başladı.

Dihaber‘de yer alan bilgilere göre Devlet Personel Başkanlığı’nın, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanları Mehmet Bozgeyik ve Aysun Gezen’i heyette kabul etmemesi üzerine, KESK’in yer almadığı görüşmelere  Türkiye Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) ve Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) yetkilileri ile kamu iş veren heyeti ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldı.

Görüşmelerde ilk olarak söz alan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AKP iktidarı süresince kamu emekçilerinin haklarında büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, ‘Kamu emekçilerinin daha müreffeh bir hayat, vatandaşlarımızın ise daha kaliteli bir kamu hizmeti alması için çabalıyoruz’ dedi.

Memur-Sen’den ihraçlara destek: ‘Yerinde bir karar’

Sarıeroğlu’nun ardından söz alan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 15 Temmuz darbe girişimi ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamu emekçilerinin mesleklerinden ihraç edilmesini ‘yerinde bir karar’ olarak değerlendirdi.

15 Temmuz sonrası atılan adımları desteklediklerini belirten Yalçın, ‘110 bine yakın memur KHK ile ihraç edildi. 30 bine yakın kamucu açıkta bekliyor. Biz duruşumuzdan ödün vermedik. Bu ülkeye ihanet eden kim varsa bunlara ilişkin en ufak karşı durmayız’ dedi.

112 adet genel, 658 taleplerinin olduğunu belirten Yalçın, ‘Gelin her teklifi hakkaniyetle masaya yatıralım ve birlikte karar verelim. Biz kamu görevlileri olarak külfetten payımıza düşene hep razı olduk. Nimetten payımıza düşen ile ilgili itirazımız var’ ifadelerini kullandı.

Koncuk: Memur-Sen arkasına dayılarını almış

Yalçın ardından söz alan Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise Memur-Sen’e yönelik eleştirilerini dile getirerek şunları kaydetti:

Kamu çalışanlarının hakları bu masada hep geri gitti. Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini biliyoruz ancak insanı yaşatmak gibi bir görevimiz de var.. Ekonomik büyüme var, kişi başına milli gelir yükseliyor, siyasetçilerimiz milli gelir artışı ile övünüyor ancak bunun kamu çalışanlarına yansıması gerekir. Milli gelir artışına uygun bir artış talep ediyoruz.

Memur-Sen arkasına dayılarını almış hükümetin gücü ile 1 milyon üyeye ulaşmış. Bir de yetkili sendikaların üyelerine fazladan prim istiyor bu yaklaşım kabul edilemez umarım bu mesele burada kapanır.

Previous post
Tim Burton imzalı 'The Nigtmare Before Christmas' efsanesinin devamı geliyor
Next post
Colin Termik Santrali’nde iş cinayeti: İzinden dönen işçi hayatını kaybetti