Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın ‘Bağlantısı çıkarsa şaşırmayın’ sözlerine yanıt

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın ‘Bağlantısı çıkarsa şaşırmayın’ sözlerine yanıt

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik “Cezaevindeki milletvekilinin (Enis Berberoğlu) işlediği suçla ilgili bağlantısı çıkarsa şaşmayın” sözlerinin ardından “Kılıçdaroğlu da tutuklanabilir mi” iddialarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kendisi hakkındaki sözlerini şahsına ve partisine yönelik bir tasfiye operasyonu olduğunu öne sürdü.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT TIR’ları Davası’nda tutuklanmasına değinip, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek “Ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan milletvekiliyle ilgili konunun, kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında bu içeride olan zatla alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın” demişti.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gözaltına alınabileceği ve tutuklanabileceği yönünde iddialar gündemde uzun süre tartışılmıştı.

Bazı basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kendisi hakkındaki sözlerini şahsına ve partisine yönelik bir tasfiye operasyonu olarak nitelendirdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, tutuklu CHP milletvekili Enis Berberoğlu ile bağlantısı olduğu sözlerini kendisinin ve partisinin hedefe konma çabası şeklinde değerlendirdi.

CHP lideri, Erdoğan’ın açıklamalarını Türkiye’de yakın geçmişte yaşanan Ergenekon ve Balyoz davalarına benzeterek yargının artık bağımsız olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:

Bu, aslında Balyoz ve Ergenekon davalarına benzeyen bir kumpas davasıdır. Sahte deliller veya kendilerinin ürettiği deliller üzerinden ordu tasfiye edildi, bir anlamda perişan edildi. Dönüp dediler ki, burada bir kumpas var. Benzer bir kumpası oradaki deneyimden yola çıkarak CHP üzerinden yapmak istiyorlar. CHP’yi susturmak istiyorlar.

Yargının durumuyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın yaptığı açıklamayla “Ben savcılara talimat veriyorum, hâkimlere talimat veriyorum, benden aldıkları talimat üzerine onlar gereğini yapıyorlar” itirafında bulunduğunu savundu.


CHP’li Aksünger: Kılıçdaroğlu’nu tutuklamayı konuşmak Türkiye’yi karıştırmak demektir


Bu haberde DW Türkçe ve Cumhuriyet gazetesinden yararlanılmıştır.