Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Kıyafetime Dokunma’ diyen kadınlardan Maçka’da buluşma çağrısı

‘Kıyafetime Dokunma’ diyen kadınlardan Maçka’da buluşma çağrısı

HABER MERKEZİ – “Kıyafetime Karışma” kampanyasını yürüten kadınlar, 6 Ağustos’ta kadınlara Çağla Köse’nin kıyafeti nedeniyle özel güvenlikçinin saldırısına uğradığı Maçka Parkı’nda buluşma çağrısı yaptı.

Çağla Köse’nin kıyafeti nedeniyle özel güvenlikçinin tacizine uğradığı Maçka Parkı’nda bir araya gelen “Kıyafetime Karışma” kampanyasını yürüten kadınlar, tüm kadınlara 6 Ağustos’ta Maçka Parkı’nda buluşma çağrısında bulundu.

Kadınlar adına açıklamayı Maçka Parkı’nda Özel güvenlik görevlisi tarafından saldırıya uğrayan Çağla Köse yaptı.

6 Ağustos Pazar günü saat 15:00’da Maçka Parkı’na istedikleri kıyafetler ile buluşacaklarını belirten Köse, daha sonra parkta piknik yapacaklarını söyledi.

Saat 17:00 de ise forum yapıp kadınların yaşadıkları sorunları tartışacaklarını belirten Köse, “Tüm sorunlarımıza hep birlikte konuşup, çözüm yolları bulalım istiyoruz. Tüm kadınları 6 Ağustos Pazar günü Maçka Kadın Buluşması’na çağırıyorum” dedi.

Ne olmuştu?

Çağla Köse 30 Temmuz akşamı Beşiktaş’ta bulunan Maçka Parkı’nda kıyafeti gerekçesiyle özel güvenlikçi tarafından “Bu kıyafetle dolaşamazsın” denilerek taciz edilmişti.

Köse’nin duruma tepki göstermesi üzerine güvenlikçi bir de parka polis çağırmıştı.

Olaya tanık olan bir Twitter kullanıcısının gördüklerini anlatıp, olay anına ilişkin bir video paylaşmasıyla yaşananlar gündeme oturmuştu.

Kadınların tepkisi üzerine başlatılan soruşturmada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin taşeronu olarak hizmet veren Akdeniz Güvenlik çalışan güvenlik görevlisi soruşturma sonunda açığa alınmıştı