Ana SayfaDünyaKüresel sahne “havalı” değil diyen Macron: ‘Erdoğan ile görüşmek zorundayım’

Küresel sahne “havalı” değil diyen Macron: ‘Erdoğan ile görüşmek zorundayım’

HABER MERKEZİ – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir dergiye verdiği mülakatta küresel lider olarak yaşamın sanıldığı kadar “havalı” olmadığını belirterek, “Ben Erdoğan ile on günde bir görüşmek zorunda olan biriyim“ dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, küresel lider olarak bir yaşamın sanıldığı kadar “cool” (havalı) olmadığını söyledi.

Macron, buna örnek olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile on günde bir görüşmek zorunda olmasını verdi.

DW Türkçe‘de yer alan habere göre bir dergiye mülakat veren 39 yaşındaki Macron, “Küresel sahnenin yeni ‘havalı’ çocuğu olmaya mı çalıştığı” şeklindeki soruyu, “Küresel sahne o kadar da ‘havalı‘ bir alan değil” diye yanıtladı.

Macron buna bir örnek vermesi istendiğinde ise “Ben Erdoğan ile on günde bir konuşmak zorunda olan biriyim” yanıtını verdi.

Mülakatın ardından Macron’un yardımcılarından biri açıklama yaparak Fransa Cumhurbaşkanının ifadelerinin Erdoğan’ı eleştirme ya da alaya alma amacı taşımadığını söyledi.

Yetkili, “Erdoğan Bey ile görüşmeler her zaman çok ciddidir” dedi.

Macron ile Erdoğan’ın arasındaki son görüşme

Macron ile Erdoğan arasında bilinen son görüşme 27 Ağustos’ta gerçekleşmiş, Erdoğan’ı telefonla arayan Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye’de tutuklu bulunan Fransız gazeteci Loup Bureau’nun serbest bırakılarak Fransa’ya gönderilmesini talep etmişti.