Ana SayfaKadınMaçka Parkı’nı ‘mora boyayan’ kadınlardan forum

Maçka Parkı’nı ‘mora boyayan’ kadınlardan forum

HABER MERKEZİ – Kadınlar, “Kıyafetime Karışma” diyerek Maçka Parkı’ndaki piknikte bir araya geldi. Her ağacın mora büründüğü alanda kadınlar, piknik yaptı ardından ise forumda söz alarak geçmişten veya anılarında kalmış yaşadıkları sorunları ve sıkıntıları dile getirdi.

“Kıyafetime Karışma” kampanyasını yürüten kadınlar, Çağla Köse’nin kıyafeti nedeniyle özel güvenlikçinin tacizine maruz kaldığı Beşiktaş’taki Maçka Parkı’nda piknik etkinliği düzenleyerek bir araya geldi.

Parkta bulunan her ağacın mora büründüğü alanda kadınlar sık sık, “Kıyafetime karışma”, “Müftü işine bak kıyafetime karışma”, “Kadınlara özgürlük” sloganları attı.

Rengarenk kıyafetleri ile parka gelen kadınlar, buluşmada dileklerini yazdıkları kağıtları da ağaçlara astı.

“Kadınlar ne diyor?” kürsüsünün de kurulduğu parkta, kadınlar ayrıca dilek ve isteklerini de sıraladı.

Pikniğe gelen kadınlar yanlarında getirdikleri yiyecek ve içecekleri paylaşarak sohbetlerle yaşamlarına yönelik saldırılara yönelik tartışmalar yürüttü.

Pikniğin ardından forum

Yapılan piknik ardından da forum gerçekleştirildi.

Forumda söz alan kadınlar, günlük yaşamlarından, geçmişten veya anılarında kalmış yaşadıkları sorunları ve sıkıntıları dile getirdi. Forumda ayrıca kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddete, çocuk istismarına yönelik tartışmalar da yapıldı.

Kadınların maruz kaldığı her türden baskı ve şiddete karşı kadın dayanışması ve mücadelesi ile üstesinden gelinebileceği mesajı da verildi.

Forumun ardından kadınlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzik eşliğinde parkta zaman geçirecek.

Ne olmuştu?

Çağla Köse 30 Temmuz akşamı Beşiktaş’ta bulunan Maçka Parkı’nda kıyafeti gerekçesiyle özel güvenlikçi tarafından “Bu kıyafetle dolaşamazsın” denilerek taciz edilmişti.

Köse’nin duruma tepki göstermesi üzerine güvenlikçi bir de parka polis çağırmıştı.

Olaya tanık olan bir Twitter kullanıcısının gördüklerini anlatıp, olay anına ilişkin bir video paylaşmasıyla yaşananlar gündeme oturmuştu.

Kadınların tepkisi üzerine başlatılan soruşturmada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin taşeronu olarak hizmet veren Akdeniz Güvenlik çalışan güvenlik görevlisi soruşturma sonunda açığa alınmıştı.


Bu haber, dihaber’den yararlanılarak hazırlanmıştır.