Ana SayfaEkolojiMahalle sakinleri tepkili: Çöp aktarma istasyonu protesto edildi

Mahalle sakinleri tepkili: Çöp aktarma istasyonu protesto edildi

HABER MERKEZİ – Hatay Samandağ’da Favvar Çayı’na yakın bir noktada kurulan çöp aktarma istasyonu, Sutaşı ve Yeşilada mahalle sakinleri tarafından yapılan açıklamayla protesto edildi. Favvar Çayı’na’nın neredeyse her yıl taştığı belirtilen açıklamada, “Bu çöp aktarma faaliyeti sırasında taşmayacağının ve buradaki insan hayvan ve bitkilere zarar vermeyeceğinin bir garantisi var mı” diye soruldu.

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Sutaşı ve Yeşilada mahalle sakinleri, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) ait belediye tarafından yerleşim yerlerine kurulan çöp aktarma istasyonunu protesto etti.

7’den 70’e yurttaşların katıldığı protesto eyleminde, açıklamayı mahalle sakini Akan Sönmez yaptı.

Favvar Çayı’nın tam karşısına çöp aktarma istasyonunun kurulduğunu vurgulayan Sönmez, kurulan merkezin tehlike saçtığını belirterek, “Koku ve toza karşı hiçbir önlemin alınmadığı, üstü açık şekilde yapılmış olan aktarma istasyonu tehlike saçmaya devam ediyor” dedi.

Favvar Çayı’nın neredeyse her yıl taştığını dile getiren Sönmez, “Bu çöp aktarma faaliyeti sırasında taşmayacağının ve buradaki insan hayvan ve bitkilere zarar vermeyeceğinin bir garantisi var mı? Çöplerde oluşan bakterilerin gerek doğal, gerek bir kaza sonucu mezbahaya sıçramayacağının bir garantisi var mı” diye sordu.

Çocukların sokağa çıkamaz hale geldiğini söyleyen Sönmez, sözlerine şöyle devam etti:

Yapılan rampanın çökmesine karşı hiçbir istinat duvarı yapılmamıştır. Statik hesapları olmayan projesiz, ruhsatsız yol ve istasyon yapılmış ve yapılan yol asfaltlanmadığı için araçların geçişi sırasında çıkan toz hem halka hem orada yaşayan bitkilere zarar veriyor. Gece boyunca yerleşim alanlarından geçen araçların yaptığı gürültü insanların uyumasını engelliyor.

‘İstasyon kaldırılana dek eylemlerimize devam edeceğiz’

Çöp aktarma istasyonunun sağlıklarını tehdit ettiğine dikkat çeken Sönmez, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Biz Sutaşı ve Yeşilada halkı çöpleri toplamaya yükümlü olan Samandağ Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve onlar adına çöpleri toplayan Asi Efe Temizlik Şirketi’nin bu çöp aktarma istasyonunu bulunduğu yerden derhal kaldırmasını istiyoruz. Bu istasyon kaldırılana kadar eylemlerimize devam edeceğimizi bildiririz.


Bu haber dihaber’de yer alan haberden derlenmiştir.



Önceki Haber
ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu tutuklandı
Sonraki Haber
Zehra Doğan cezaevindeki yasağa karşı sebzeyi boyaya, ellerini fırçaya, gazeteleri tuvale çeviriyor