Ana SayfaGüncel‘Nuriye Semih yaşasın’ diyen Beşiktaş taraftarı tutuklandı

‘Nuriye Semih yaşasın’ diyen Beşiktaş taraftarı tutuklandı

HABER MERKEZİ – Beşiktaş ve Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde tribünlerde açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için pankart açan Beşiktaş taraftarlarından biri tutuklandı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemlerinin bugün 158. günü.

Gülmen ve Özakça’yla dayanışmak amacıyla yapılan eylemlere polis müdahaleleri ve eylemcilere soruşturmalar da devam ediyor.

Samsun Valiliği, Beşiktaş ve Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde “Nuriye Semih yaşasın” pankartını açan Beşiktaş taraftarlarına “örgüt propagandası” iddiasıyla soruşturma açmıştı.

Bu kapsamda Beşiktaş taraftarı Volkan Çalışkan’ın dün gözaltına alınmasının ardından tutuklandığı öğrenildi.

Çalışkan, Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

Beleştepe: Vicdan yargılanamaz

Beşiktaş taraftar grubu Beleştepe, Facebook sayfasında konuya dair bir açıklamada bulundu.

Açıklama şöyle:

Konyaspor maçında #NuriyeSemihYaşasın dedikleri için haklarında yakalama kararı çıkartılan 17 arkadaşımızdan biri Volkan Çalışkan bugün gözaltına alınmış ve tutuklanarak Sincan cezaevine gönderilmiştir.

Vicdan yargılanamaz, insanlar ölmesin demek suç olamaz, hepimiz tek yüreğiz ve haykırıyoruz “kimse ölmesin, yaşasın hayat”

Dostlar lütfen bu süreçte yanımızda olun, birlikte ses verelim bu hukuksuzluğa…