Ana SayfaGüncelOHAL Komisyonu’na gitmişlerdi: Gülmen ve Özakça’nın avukatları gözaltına alındı

OHAL Komisyonu’na gitmişlerdi: Gülmen ve Özakça’nın avukatları gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Açlık grevlerinin 169’uncu gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın OHAL Komisyonu’na başvurularının öncelikli görüşülmesi için açıklama yapmak isteyen avukatları dahil 6 kişi tartaklanarak gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve açlık grevi eylemlerinin 169’uncu gününde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın avukatları, iki eğitimcinin durumuna dikkat çekmek için OHAL Komisyonu önünde açıklama yapmak istedi.

Ancak hukukçuların bu açıklaması polislerce engellendi.

Polis daha sonra da Gülmen ve Özakça’nın işe iade dosyalarının OHAL Komisyonu’nca öncelikli alınması talebiyle yapılmak istenen açıklamaya sert şekilde müdahale etti.

Avukatlar Ebru Timtik, Ayşegül Çağatay, Didem Baydar Ünsal, Naim Eminoğlu, Refik Atalay ile çekim yapan Fotoğraf ve Sinema Emekçileri (FOSEM) çalışanı Meral Gökoğlu tartaklanarak gözaltına alındı.

Polisin müdahalesine tepki gösteren Avukat Ebru Timtik, “Bu ülkenin anayasası var, konuşma, ifade ve toplama hürriyeti var” dedi.

Bu sırada açıklamayı takip eden gazetecilere çekim izni vermeyen polis, basın çalışanlarını kimlik kontrolünden geçirdi.