Ana SayfaGüncelOHAL’de cezaevleri | ‘3 gündür sadece kuru ekmek veriyorlar’

OHAL’de cezaevleri | ‘3 gündür sadece kuru ekmek veriyorlar’

HABER MERKEZİ – Sevk edildiği Konya Seydişehir T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen tutuklu Yılmaz Uçar, ailesi aracılığıyla paylaştığı mesajında götürüldüğü cezaevinde 3 gündür yemek verilmediğini belirterek, “3 gündür sadece kuru ekmek veriyorlar” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) ile cezaevlerinde hak ihlalleri artarken, son haber ise Konya Seydişehir T Tipi Kapalı Cezaevi’nden geldi.

dihaber’in haberine göre Van T Tipi Cezaevi’nden Konya Seydişehir T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen tutuklu Yılmaz Uçar, kötü muamelelerle karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

Çıplak bir şekilde x-ray cihazından geçirildiklerini söyleyen Uçar, gardiyanların sayım öncesi “Tekbir getirin” dayatmasında bulunduğunu aktardı.

Kendilerine yemek verilmediğini belirten Uçar, ailesi aracılığıyla şunları kaydetti:

Siyasi tutsak olduğumuzdan dolayı kötü muamele görüyoruz. Cuma’dan bu yana getirildiğimiz yerde 3 gündür sadece kuru ekmek veriyorlar. Yemek vermiyorlar. Her gün zulüm görüyoruz. Bizi öyle kaybederler ki siz asla bulmazsınız. Van’da da duruma ilişkin dilekçe verdik. Burada da veriyoruz. Kimse ilgilenmiyor.


OHAL’de cezaevleri | Gardiyandan tutukluya ‘Hepinizi öldüreceğiz’ tehdidi