Ana SayfaGüncelOkmeydanı’nda zırhlı polis aracının ezdiği Kobaneli Oso’nun akrabaları: ‘Polis fotoğraflarını topladı’

Okmeydanı’nda zırhlı polis aracının ezdiği Kobaneli Oso’nun akrabaları: ‘Polis fotoğraflarını topladı’

HABER MERKEZİ – Okmeydanı’nda akrep tipi bir zırhlı araç Kobaneli bir çocuğu ezdi. Araçtan inen polisler, 8 yaşındaki çocuğu araca alarak olay yerinden uzaklaştı. Hastaneye kaldırılan çocuk ise hastanede yaşamını yitirdi. Öte yandan polislerin Kobaneli Raşid Oso’nun evine giderek Oso’nun fotoğraflarını topladığı öğrenildi.

İstanbul Okmeydanı’nda akrep tipi zırhlı araç Seyhan Sokak’a hızla girerek sokakta arkadaşlarıyla oyun oynayan 8 yaşındaki Raşid Oso adındaki Kobaneli çocuğu ezdi.

Sendika.org’da yer alan habere göre zırhlı araçtan inen polisler çocuğu hastaneye götüreceklerini söyleyerek aracın arkasına attı ve hızla uzaklaştı.

Polislerin, çocuğu Okmeydanı SSK Hastanesi’ne götürdüğü ve çocuğun hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

“Türk polisi adildir”

Okmeydanı Halkevi üyeleri olayın ardından 155’i aradı ve Haliç Karakolu’na bağlanarak polislerden olay yerine bir ekip gönderilip yaşananların tutanak altına alınmasını istedi.

Haliç Karakolu’nda görevli polis ise “Türk polisi adildir. O akrepteki polisler zaten tutanağı tutmuşlardır. Ekip göndermeye gerek yok” karşılığı verdi.

Polisler Kobaneli Oso’nun fotoğraflarını topladı

Dihaber‘de yer alan bilgiye göre ise Zırhlı aracın ezerek öldürdüğü Oso’nun Kobaneli olduğu öğrenilirken, akrabaları Oso’nun ailesinin bulunduğu Örnektepe’deki evine gittiklerini ve Oso’nun bütün fotoğrafları ile evdeki tüm telefonların toplandığını söyledi.

Akrabalar,  evdeki fotoğrafların ve telefonların toplatılmasını ise ‘Polis, Raşid’in fotoğraflarının paylaşılmasını önlemek ve olayın yayılmaması için topladı’ şeklinde yorumladı.

Previous post
CHP'den 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne ziyaret
Next post
İzmir Valiliği'nden OHAL süresince havai fişek yasağı