Ana SayfaGüncelÖzgürlükçü Demokrasi 1 yaşında

Özgürlükçü Demokrasi 1 yaşında

HABER MERKEZİ – OHAL ile birlikte yayın hayatına başlayan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi 1 yılını geride bıraktı. Gazetenin editörlerinden Rojda Korkmaz, ‘tüm olanaksızlıklara rağmen yayın hayatımıza devam edeceğiz’ dedi.

23 Ağustos 2016 tarihinde yayın hayatına başlayan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi bir yılını doldurdu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal’de (OHAL) yayın hayatını sürdüren Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin bugüne kadar internet sitesi 42 kez kapatıldı.

Gazetenin onlarca çalışanı ise gözaltına alındı ve tutuklandı.

Bunun son örneği ise İzmir Buca’da sivil polislerce gözaltına alınan gazetenin çalışanı Semiha Mete oldu. Mete’nin yanı sıra bir “İhbar” sonucu gözaltına alınan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı Hamdullah Bayram da emniyetin gözaltı merkezi olarak kullanılan bir spor salonunda 9 gündür tutuluyor.

dihaber’e konuşan gazetenin editörlerinden Rojda Korkmaz, yayına başladıktan sonra baskıların başladığını belirterek, “Bir yandan hükümetin basını susturma politikalarına cevap olmaya çalışırken, aynı zamanda hükümetin hedefi olmaya da devam ettik. Sadece biz değil bizim dışımızda birçok basın kurumu ve ajanslar aynı şekilde hükümetin hedefi olmaya devam ettiler” dedi.

Korkmaz son olarak, “Yaratılmak istenen tüm olanaksızlıklara rağmen yayın hayatımıza devam edeceğiz” diye ifade etti.