Ana SayfaDünyaPlajlar kapatıldı: Küresel ısınma, Kanarya Adaları’nda zehirli alglerin yayılmasına sebep oldu

Plajlar kapatıldı: Küresel ısınma, Kanarya Adaları’nda zehirli alglerin yayılmasına sebep oldu

HABER MERKEZİ- İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nın dünyaca ünlü plajlarında turistler, artan zehirli mikro alglerden kaçınmaları konusunda uyarılırken, birçok plaj ziyaretçilere kapatıldı. Yetkililer alglerin üremesinin normal olduğunu belirtirken, ‘küresel ısınma dolayısıyla sularının ısınması sebebiyle bu kadar yayıldıklarını’ belirtti.

Dünyanın en çok turist alan yerlerinden biri olan İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nın dünyaca ünlü birçok plajı, ‘artan alg popülasyonu’ nedeniyle ziyaretçilere kapatıldı.

Guardian’ın haberine göre Kanarya Adaları’ndan üzerinde yeşil – kahverengi bir örtü oluşmaya başlayan Atlantik Okyanusu’na giren bazı turistlerin vücudunda oluşan deri iritasyonları sonucu yapılan araştırmalar ‘sudaki mikro alg sayısının tehlikeli derecede arttığını’ ortaya koydu.

Küresel ısınma alglerin yayılmasını artırıyor

Kanarya Adaları Halk Sağlığı Müdürü Jose Juan Aleman konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Algler trichodesmium erythraeum adında bir tür bakteri. Haziran bittiğinden beri çok yaygın bir alg tozlaşması görülüyor, bazen plajlara kadar ulaşıyor. Tomurcuklanmaları normal, anlık görünün bir gelişme, sonra kaybolacak. Fakat küresel ısınma alglerin yayılmasını artırıyor. Alglerde deri iritasyonuna sebebiyet veren bir tür zehir var ve insanlar kumda ya da denizde alglerle temas etmekten kaçınmalılar.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Trump konudan rahatsız: 'İklim değişikliği' demeyi bile yasaklamış
Next post
Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kaldı: Eti Maden'de grev kararı