Ana SayfaGüncelQueer Olympix İstanbul: Her bedenin keyif aldığı ‘başka bir oyun’ mümkün

Queer Olympix İstanbul: Her bedenin keyif aldığı ‘başka bir oyun’ mümkün

HABER MERKEZİ – Cinsiyet ayrımcılığına, homofobiye, transfobiye, futbolun heteronormatif ve erkek egemen diline ve pratiğine karşı politik sözünü söyleyen Atletik Dildoa futbol takımı, eşi benzeri görülmemiş bir organizasyona imza atıyor. 25-26-27 Ağustos’ta Heybiliada’da düzenlenecek Queer Olympix’te ‘başka bir sporun mümkün olduğu’ konuşulacak.

Çoğunluğu LGBTİ+’lerden ve kadınlardan oluşan futbol takımı Atletik Dildoa, 2015’ten bu yana Tatavla’da düzenli olarak bir araya gelerek maç yapıyor.

Atletik Dildoa, futboldaki cinsiyet ayrımcılığına, homofobiye, transfobiye, futbolun heteronormatif ve erkek egemen diline ve pratiğine karşı politik sözünü söylemekten geri durmuyor.

Bugünlerde ise takım, eşi benzeri görülmemiş bir etkinlik hazırlığında.

25-26-27 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Queer Olympix İstanbul etkinliği için “Her bedenin keyif aldığı ‘başka bir oyun’, ayrımcılığa ve nefret suçlarına yer olmayan ‘başka bir tribün’, kimsenin fasulyeden oyuncu olmadığı ‘başka bir olimpiyat’ tabii ki de mümkün!” diyen Atletik Dildoa, gönüllü katılımcıları bekliyor.

Atölyeler, paneller, spor etkinlikleri ve daha pek çok alanda sporun queer hallerinin gösterileceği etkinlik hakkında detaylı bilgi edinmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Previous post
HDP'li vekil Hasankeyf'te kendini zincirledi: 'Neden sesiniz çıkmıyor?'
Next post
YAŞ'ın ardından: Donanma komutanı Veysel Kösele istifa etti