Ana SayfaDünyaRakka’daki ‘Büyük Savaş’ kent merkezinde sürüyor

Rakka’daki ‘Büyük Savaş’ kent merkezinde sürüyor

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için sürdürülen “Büyük Savaş” adlı operasyon 81’inci günde sürerken, kent merkezindeki stratejik alanlarda bulunan kimi mahalleler Demokratik Suriye Güçleri tarafından kuşatma altına alınmış durumda.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 81’inci günde devam ediyor.

Kenti dört bir koldan kuşatan DSG’liler 15 mahalleyi denetimine alarak kentin yaklaşık yüzde 60’ını kontrol altına alırken; çatışmalar ise daha çok batı ve doğu cephesindeki mahallelerde yoğunlaşmış durumda.

Bu mahalleler arasında bulunan Mansura ve Eski Rakka ise kritik önemde.

Yerel kaynaklar IŞİD’in ana savunmasını bu hat üzerinden kurduğunu belirtirken, kentin en büyük mahallesi olan Eski Rakka’nın alınmasının şehrin tamamına etki edeceğine dikkat çekiyor.

Yine doğu cephesinde bulunan Reşid Mahallesi, Rakka’nın birçok yolunu birbirine bağlayan ve kentin tam ortasından geçen 23’üncü Cadde de şiddetli çatışmaların yaşandığı yerler arasında.