Ana SayfaDünyaRakka’daki Ezidi kadınlardan ırkçıların öldürdüğü Heyer için mesaj: ‘Faşizme karşı birleşin’

Rakka’daki Ezidi kadınlardan ırkçıların öldürdüğü Heyer için mesaj: ‘Faşizme karşı birleşin’

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için devam eden ‘Büyük Savaş’ operasyonunda yer alan Ezidi kadınlar, ABD’de anti-faşist gösterilere katıldığı sırada bir neo-Nazi tarafından öldürülen Heather Heyer için bir mesaj yayımladı. Mesajda “faşizme karşı mücadelenin dünyanın her yerinde olduğu” vurgulanarak dünyanın her yerindeki kadınlara “birleşin” çağrısı yapıldı.

ABD’de Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde geçtiğimiz hafta sonu  “Sağı Birleştirin” adlı gösteri için sokaklara çıkan ırkçı gruplarla, bu gruplara karşı sokağa çıkan anti-faşist gruplar arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Olayların ardından Virginia Valisi bölgesel olağanüstü hal ilan etmişti.

Bu açıklamaların hemen ardından, James Alex Fields Jr. isimli saldırgan aracını hızla sokakta yürüyen ve ırkçı göstericileri protesto eden karşıt grubun üzerine sürmüş, saldırıda 32 yaşındaki Heather Heyer yaşamını yitirirken, 19 kişi de yaralanmıştı.

‘Faşizme karşı birleşin’

The Region’un haberine göre, Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından yürütülen ve bir ayı aşkın süredir devam eden “Büyük Savaş” adlı operasyonda yer alan  Ezidi kadınlar, Heather Heyer için bir mesaj yayımladı.

‘Faşizme karşı birleşin’ mesajı veren kadınlar The Region’a yaptıkları açıklamada şöyle konuştu:

IŞİD yüzünden acı çekmiş kadınlar olarak faşist, ırkçı, patriarkal ve milliyetçi grup ve organizasyonların sebep olduğu tehlikelerin farkındayız. Yine bu bakış açısıyla hareket eden bir erkek, bu sefer Amerika’da, toplulukların bölünmesi ve yıkılmasına karşı çıkan Heather Heyer isimli bir kadını öldürdü.

‘Organize olan Ezidi kadınlar güçlü, siz de organize olun’

Açıklamanın devamında “Binlerce Ezidi kadının Şengal’in 2014’te IŞİD tarafından işgal etmesi sonrasında kaçırıldığı ve öldürüldüğü fakat şimdi organize olan Ezidi kadınların karşı savaşacak kadar güçlü olduğu” belirtilerek şu ifadeler yer verildi:

Heather Heyer’in mücadelesinin bizim mücadelemiz olduğuna, faşizme karşı savaşın küresel olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden dünyadaki bütün kadınları faşizme karşı birleşip Heather gibi kadınları öldüren IŞİD benzeri terörist grupları yok etmeye çağırıyoruz.


Karınca Dış Haberler