Ana SayfaEkonomi‘Rant aracı haline getirdiler’: Erdoğan’dan bankalara faizleri düşürün çağrısı

‘Rant aracı haline getirdiler’: Erdoğan’dan bankalara faizleri düşürün çağrısı

HABER MERKEZİ – Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankalara faiz oranlarının düşürülmesi için çağrıda bulundu. Erdoğan, bankaların faizi ‘kendileri için bir rant aracı haline’ getirdiklerini de söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası’nda ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, bankalara faiz oranlarının düşürülmesi için çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamsı şöyle:

Biz ‘faizler düşmesi lazım’ diyoruz, bankalar ise vatandaşın oraya yatırdığı paraları kendisi için adeta bir soyup soğana çevirme aracı olarak kullanıyor. Kendi parası değil, vatandaşın oraya emanet ettiği para ve o bunu kalkıyor, kendisi acımasızca yüksek faizle kendisine bir rant aracı haline çeviriyor. Ama ben inanıyorum ki gerek Merkez Bankamız, devlet bankalarımız bu konuda kararlı adım atmak suretiyle inşallah bu işi aşağıya çekeceklerdir.

Bankalar yüzde 40 civarında kar artışı elde etmişse burada bir sorun var demektir. Hale bakın, yüzde 40. Üstelik bu yıl bankaların kar oranlarını neredeyse ikiye katladıkları görülüyor. Bu bir felaket ve bu para bunların cebinden çıkmıyor, kendi öz sermayeleri değil. Biz kimseden zararına bir iş yapmasını istemiyoruz ancak bankalardan kredi şartlarını ve faiz oranlarını makul seviyelerde tutarak ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlamalarını beklemek de hakkımızdır diye düşünüyorum.