Ana SayfaDünyaRuhani lider cinsel saldırıdan suçlu bulundu, çatışmalar çıktı: En az 23 kişi hayatını kaybetti

Ruhani lider cinsel saldırıdan suçlu bulundu, çatışmalar çıktı: En az 23 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Hindistan’da Dera Sacha Sauda grubunun ruhani lideri olan ‘guru’ Gurmeet Ram Rahim Singh’in ‘müritlerine cinsel saldırıda bulunmak’tan suçlu bulunması üzerine Singh destekçileri ile polis ve askerler arasında çıkan çatışmalar sürerken en az 23 kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla insan ise yaralandı.

Hindistan’ın Dera Sacha Sauda grubunun ruhani lideri ve aynı zamanda popüler bir aktör olan ‘guru’* Gurmeet Ram Rahim Singh, ‘kadın müritlerine cinsel saldırıda bulunduğu’ iddiasıyla mahkemeye çıkarıldı.

Suçlamaları reddeden Singh ‘ashram’ından (Hinduların inzivaya çekildiği ibadet yeri) 100 araçlık bir konvoyla bugün geldiği mahkemece 2002 yılından bu yana sistematik olarak iki kadını maruz bıraktığı cinsel saldırılardan dolayı suçlu bulundu.

Çatışma çıktı, OHAL ilan edildi

Mahkemenin gerçekleştirildiği Panchkula kasabasına 15.000 polis ve asker sevk edilmesine rağmen Singh’in suçsuz olduğunu savunan on binlerce Singh destekçisi karardan sonra kontrol altına alınamadı.

Polis ve askerler ile Singh destekçileri arasında çıkan çatışmalar dolayısıyla Panchkula ve çevre kasabalarda bölgesel olağanüstü hal ilan edilirken başkent Yeni Delhi’ye giriş çıkışlar yasaklandı.

23 kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla yaralı

First Post’un haberine göre çıkan çatışmada en az 23 kişi hayatını kaybederken, 200’den fazla kişi de yaralı.

Bölgedeki yerel haber kaynaklarına göre patlamalar ve silahlı çatışmalar sürüyor, 60 bine çıkarılan polis ve asker sayısı protestoların önüne geçemiyor.

Singh ise şu an için askeri bir üsse götürülmek üzere gizli bir yerde gözaltında bekletiliyor.


*Guru, Sanskritçede “öğretmen” veya “usta” anlamına geliyor.


Karınca Dış Haberler