Ana SayfaEkolojiSağanak yağışın beklendiği İstanbul için sel uyarısı

Sağanak yağışın beklendiği İstanbul için sel uyarısı

HABER MERKEZİ –İstanbul’a kuvvetli yağışın geleceğini duyuran Meteoroloji,  ani sel, su baskını, yıldırım ve trafikte aksamalar gibi durumlara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışın başlayacağını duyuran Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım ve trafikte aksamalar gibi durumlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama şöyle:

İstanbul’da yarın (16.08.2017 Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların orta kuvvette ve yer yer kuvvetli (10-30 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli yağışın 12.00 sıralarında sonlanması bekleniyor.

İstanbul’daki yağışlar

İstanbul’da geçtiğimiz haftalarda iki kez etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, kentte yaşamı felç etmişti.

Kentteki metrolar, sokaklar, ara yollar ve ana caddeler, ev ve iş yerleri her iki seferinde de sular altında kalırken şans eseri can kaybı olmamış ancak birçok kişi yaralanmıştı.

Olan biteni değerlendiren Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yöneticisi Mimar Mücella Yapıcı kentsel dönüşüme, imarsız projelere ve denetimsizliğe dikkat çekerek “İddia ediyorum ki bunlar iyi günlerimiz, hele bu projelerin tamamı bitsin, faaliyete geçsin o zaman biz asıl afeti göreceğiz” demişti.




Önceki Haber
Charlottesville saldırısı: Trump'a göre ırkçılık karşıtları da suçluymuş
Sonraki Haber
Bir Surlu anlatıyor: Ramazan'da bile suyu kestiler, abdest almak için kilisenin suyunu kullanıyoruz