Ana SayfaDünyaSingapur diyabetle savaşıyor: İçecek firmaları ürünlerdeki şeker oranını azaltacak

Singapur diyabetle savaşıyor: İçecek firmaları ürünlerdeki şeker oranını azaltacak

HABER MERKEZİ – Singapur’da diyabetle savaşmak için kampanyalar yürüten hükümet, Coca-Cola ve Pepsi, Nestle gibi dünyaca ünlü markalar da dahil olmak üzere yedi büyük içecek firmasının ‘içerikteki şekeri sınırlaması’ üzerine firmalarla anlaştı.

Asya – Pasifik’te alkolsüz içeceklerdeki kişi başına düşen şeker miktarı 2010’dan itibaren 6.08 gram artmıştı.

Kişi başına düşen 11.99 gram ile Singapur, Asya’da şekerli içeceklere sebep oldukları sağlık sorunları nedeniyle fazladan vergi uygulayan ve üzerlerine uyarı etiketleri koyan ilk ülkelerden biri olması ile biliniyordu.

‘Coca-Cola, Nestle, Pepsi dahil 7 firma içerikteki şekeri azaltacak’

Reuters’ın haberine göre bugün Singapur Sağlık Bakanlığı diyabet ve fazla kiloların sebep olduğu diğer kronik rahatsızlıklar ile savaşmak için bir adım daha attı.

Bakanlık, aralarında Coca-Cola, Pepsi, Nestle gibi dünyaca ünlü firmalar bulunan yedi içecek firmasının 2020’ye kadar ülkede sattıkları ve içerisinde yüzde 12’den fazla şeker bulunan içeceklerdeki şeker oranını azaltması üzerine firmalarla bir anlaşma yapıldığını duyurdu.

Coca-Cola’nın Reuters’a gönderdiği e-mail’de, ‘Bu ticaret anlaşmasına göre Coca-Cola Singapur, içecek içeriğindeki şekeri 2020’ye kadar yüzde on azaltacağını taahhüt etmiştir’ denildi..

‘Az kalorili içecekler tüketmek diyabeti önlemenin anahtarı’

Dünya Sağlık Örgütü, geçtiğimiz yıl işlenmiş gıdalardaki yağ ve tuzun da rolü olduğunu belirterek, az kalorili tatlı içeceklerin içilmesinin aşırı kilo alma ve diyabet gibi kronik hastalıkları önlemenin en iyi yol olduğunu dile getirmişti.