Ana SayfaGüncelÖzakça’yla birlikte 167 gündür açlık grevinde: Gülmen’in ışığa hassasiyeti arttı, karartma perde asılmıyor

Özakça’yla birlikte 167 gündür açlık grevinde: Gülmen’in ışığa hassasiyeti arttı, karartma perde asılmıyor

HABER MERKEZİ – Semih Özakça ile birlikte işlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevi eyleminde 167’nci güne giren tutuklu eğitimcilerden Nuriye Gülmen’in avukatı Ayşegül Çağatay, müvekkilinin ışıktan rahatsızlığının arttığını belirtti ve “Nuriye’nin ışıktan rahatsızlığı arttığı için doktorlardan biri Nuriye’ye ‘Camınıza karartma perde yaptıracağız’ dedi, ama henüz böyle bir şey yok” dedi. Ayrıca Avukat Çağatay, doktorların “zorla müdahale” ile müvekkillerini tehdit ettiğini de aktardı.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerinden ihraç edilen tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 167’nci gününde, ev hapsinde olan Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 92’nci günde devam ediyor.

İşlerine geri dönmek için zorla tutuldukları Sincan İnfaz Kampüs Hastanesi’nde eylemlerine devam eden iki eğitimciyi ziyaret eden avukat Ayşegül Çağatay, dihaber’e konuştu.

Refakatçi kabulünden sonra Gülmen ve Özakça’nın daha az yorulduğunu belirten Çağatay, “En az 6-7 litre sıvı tüketmek zorundalar. Şişeleri kaldırmaları bile çok zordu” dedi.

Avukat Çağatay, Sincan İnfaz Kampüs Hastanesi’nin doktorlarının “zorla müdahale” ile müvekkillerini tehdit ettiğini de söyledi.

Çağatay, avukat görüşmelerinde Nuriye Gülmen’in aktardıklarını şöyle ifade etti:

Doktorlar zorla müdahale ile bizi tehdit ediyorlar ve bunun bir son olmadığını biliyoruz. Biz belirleyeceğiz süreci. Ben her şeyi, açlık grevini bile unutsam, bize yapılan bu zulmü unutmayacağım. Kendime geldiğim an o serumu yine çıkartıp atacağım, yine açlık grevine gireceğim taleplerim kabul edilene kadar.

‘Gülmen’in ışığa hassasiyeti arttı, karartma perde asılmıyor’

Avukat Ayşegül Çağatay, Gülmen’in sağlık durumuna ilişkin ise şunları söyledi:

Nuriye’nin ışıktan rahatsızlığı arttığı için doktorlardan biri Nuriye’ye ‘Camınıza karartma perde yaptıracağız’ dedi, ama henüz böyle bir şey yok. Derilerinde dökülmeler oluyor, çok inceldi derileri ve kuruyor. Her gün duş almaları gerekiyor, yatak yaraları oluşuyor. Deri döküntüleri için de yağ sürmeye çalışıyorlar.

Çağatay, son olarak kamuoyuna çağrıda bulunarak, “Şu aşamada Nuriye ve Semih’e ses verilmesi ve sahiplenilmesi gerekiyor. Tüm hukuksal yolları denedik ve buna devam edeceğiz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Polisin ev baskını esnasında yaptığı hırsızlık polis kamerasında
Sonraki Haber
Akhanlı gözaltısının ardından Alman siyasiler değişim istiyor: 'Interpol self servis değil'