Ana SayfaGüncelŞule İdil Dere’nin annesi Yoğurtçu’da: O gün buraya bir bariyer konsaydı kızım yaşıyor olacaktı

Şule İdil Dere’nin annesi Yoğurtçu’da: O gün buraya bir bariyer konsaydı kızım yaşıyor olacaktı

HABER MERKEZİ – Kızı Şule İdil Dere’nin yaşamını yitirdiği yere 100 metre mesafede bulunan HDP’nin ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden Nesrin Aslan, “Türkiye’de adalet, sizinkiler ve bizimkiler diye bölünmüş. Bu ülkede adaletsizlik giderek büyüyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni, Yoğurtçu Parkı’nda 12 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sorumluluğunda çalışan hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamını yitiren İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Şule İdil Dere’nin annesi Nesrin Aslan da ziyaret etti.

İdil Dere’nin yaşamını yitirdiği yere sadece 100 metre uzaklıkta bulunan nöbetin tutulduğu yeri ziyaret eden anne Aslan, davada yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekerken, adalet istedi ve “Nöbeti sonuna kadar destekliyorum” dedi.

dihaber’e konuşan anne Aslan, kızı İdil Dere’nin Yoğurtçu Parkı’nda büyüdüğünü belirtirken, “Kızım bu parkta büyüdü ve yaşamı da bu parkta sonlandı” derken, parktaki ablukaya dikkat çekerek “İstedikleri zaman abartılı bir şekilde gerektiğinden fazla önlem alınabiliyor. O gün buraya bir bariyer konsaydı, burada iş yapılıyor diye bir uyarı levhası konsaydı kızım yaşıyor olacaktı” diye konuştu.

30 yıldır Kadıköy’de yaşıyorum. Birçok iyi ve kötü etkinlik gördüm. Ama bugünkü kadar utandığımı hatırlamıyorum. Burada halkın seçtiği vekillerin içinde olduğu bir eylem yapılıyor. Parka girmek için aramalardan ve koridorlardan geçtim. Toplama kampı havası gibi. Bu kadar tehlikeli olan ne? Onca tehlikeli badirenin atlatıldığı şeylerde neden bu kadar önlem alınmıyor? Nasıl bu hale geldik.

Türkiye’de adaletin olmadığını belirten anne Aslan, “Türkiye’de adalet, sizinkiler ve bizimkiler diye bölünmüş. Bu ülkede adaletsizlik giderek büyüyor” ifadelerini kullandı.

HDP’nin nöbetini desteklediğini vurgulayan Aslan, “Çok öfkeliyim. Adalet istiyorum. Bu işin sorumlulardan hesap sorulmasını istiyorum. Bu tür eylemleri çok ama çok destekliyorum. CHP’nin Adalet Yürüyüşü’nde de bulundum. Bu nöbette de bulundum. Ve ikisini de destekledim” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Şule İdil Dere, 12 Mayıs 2016’da, Yoğurtçu Parkı yaya yolunda Kurbağalıdere’den balçık taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait hafriyat kamyonunun çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.

Gözaltına alınan İBB/İstaç personeli kamyon sürücüsü ertesi sabah serbest bırakılmıştı.

İdil Dere için TBMM’ye verilen soru önergeleri yanıtsız bırakılırken, İstanbul Valiliği de 45 günlük yasal süresini aştığı halde bugüne kadar sorumluların yargılanması talebine cevap vermemişti.

Geçtiğimiz Mayıs ayında İdil Dere için yapılan anmada, ölümünde 11 gün sonra İdil Dere’nin yaşamını yitirmesine sebep olan İBB çalışmasını yapan İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı’nın İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı’na terfi ettirildiği belirtilmişti.

Açıklamada “Belediye çalışması can aldı; Valilik o canın alınmasında kusuru belirlenen belediye yetkililerinin yargı önüne çıkmaması için hukuku çiğnemeyi göze aldı” denilmişti.

Henüz hiçbir sorumlu cinayetten yargılanmadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
🎬 | Narcos'un yeni sezonundan ilk fragman yayınlandı
Sonraki Haber
RTÜK'ten 'Kötü Kedi Şerafettin' cezası: Kedi asabi, küfürbaz, içki ve sigara düşkünü