Ana SayfaGüncelTarsus Cezaevi hak ihlalleriyle gündemde: 6 aylık bebek çıplak şekilde X-ray’den geçirilmiş

Tarsus Cezaevi hak ihlalleriyle gündemde: 6 aylık bebek çıplak şekilde X-ray’den geçirilmiş

HABER MERKEZİ – Son günlerde hak ihlalleriyle gündeme gelen Tarsus T Tipi Cezaevi’nde, 6 aylık bebeği olan bir tutuklunun bebeği ile birlikte çıplak bir şekilde x-ray cihazından geçirildiği bildirildi. Cezaevinden tahliye olan bir tutuklunun anlattıkları orada yaşanan hak ihlallerini gözler önüne seriyor.

Sorgu odası, silahlı sivil kişiler, işkence, tek tip kıyafet gibi hak ihlalleriyle gündeme gelen Tarsus Cezaevi’nden hak ihlali haberleri gelmeye devam ediyor.

Bu kez cezaevinde, 6 aylık bebeği olan bir tutuklunun bebeği ile birlikte çıplak bir şekilde X-ray cihazından geçirildiği öğrenildi.

İnfazı 6 ay ertelenerek Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilen 9 aylık hamile Remziye Baskak’ın anlatımına göre cezaevine bir hafta önce 6 aylık bebeği olan bir tutuklu getirildi ve getirilen bu tutuklu ile 6 aylık bebeği çıplak bir şekilde X-ray cihazından geçirildi.

6 aylık bir bebeğin çıplak şekilde X-ray cihazından geçirilmesinin sağlıklı olmadığını anlatan Baskak, birçok tutukluya telefon yasağının verildiğini de vurguladı.

Önceki gün tahliye edilen Baskak, işkence haberleri ile gündemden düşmeyen Tarsus Cezaevi’nde yaşanan hak ihlallerinin yanı sıra tutukluların yaşadıklarını da anlattı.

“Cezaevinde her şey gardiyanların keyfine göre”

Yapımı tamamlandıktan sonra cezaevine sevk edilen tutuklulara çıplak aramanın dayatıldığını ve kabul etmeyenlere keyfi hücre cezası ile görüş yasağı verildiğini kaydeden Baskak, kendisinin de çıplak arama dayatmasına maruz kaldığını söyledi.

Baskak, daha sonra gardiyanların bu dayatmadan vazgeçerek, “Sen hamile olduğun için sana tolerans gösterelim” dediğini aktardı.

Hamilelik kontrolleri için cezaevi idaresine başvurduğunu ifade eden Baskak, revire kelepçeli bir şekilde götürüldüğünü söyledi.

Kelepçe ile yürümekte zorlandığını kaydeden Baskak, “Gardiyanlara ‘Yürümekte zorlanıyordum bu yüzden kelepçe takmayın’ dedim. Ama beni kelepçeli bir şekilde revire götürdüler. O halimle götürülmeme rağmen kontrol edilmeden geri getirildim” diye konuştu.

Cezaevinde her konuda keyfi davranıldığının altını çizen Baskak, şunları anlattı:

İsterlerse tedavi ederler, istemezlerse tedavi etmezler. Cezaevinde kaldığım günlerde çok zorlandım. Sağlıklı tutuklular bile bu uygulamalar karşısında çok zorluk yaşıyor. Hamile ve hasta tutuklular için bu durum ikiye katlanıyor. Cezaevinde her şey gardiyanların keyfine kalmış durumda.

Cezaevi’nde gardiyanların sürekli gerginlik yaratmaya çalıştığını ifade eden Baskak, tutukluların cezaevindeki sorunların çözülmesi için verdiği dilekçelere ise dönüş yapılmadığını söyledi.

Tarsus Cezaevi’nde tutuklulara ciddi bir yönelim olduğunun altını çizen Baskak, tutukluların keyfi uygulamalara maruz kaldığını yineleyerek, “50 yaşındaki tutuklu bir anneye çorabını çıkaramadığı için 12 günlük hücre cezası verildi” dedi.




Önceki Haber
Antalya'da kadın cinayeti: Uzaklaştırma cezası alan erkek eşini öldürdü
Sonraki Haber
Brezilya yerlilerinin hukuk zaferi: Mahkeme, 'Avrupalıların kapattığı topraklar yerlilere ait' dedi