Ana SayfaGüncelTOKİ aleyhinde açılan 24 bin davanın yüzde 88’ini kaybetti

TOKİ aleyhinde açılan 24 bin davanın yüzde 88’ini kaybetti

HABER MERKEZİ – CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer TOKİ’nin aleyhine açılan 24 bin davanın 21 binini kaybettiğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın, pek çok ilde yürütülen projeler kapsamında zamanında teslim edilmeyen konutlarla ilgili sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TOKİ’nin kampanya duyuru ve reklamlarını “başarılı bir şekilde” yapmasına rağmen, TOKİ’den daire satın alan pek çok yurttaşın pişman olduğunu belirtti.

TOKİ aleyhine açılan davaların yüzde 88’ini kaybetti

Evrensel’in haberine göre Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın reklam, tanıtım ve kampanya duyurularına son 5 yılda 9.5 milyon TL harcandığını belirttiği TOKİ, aleyhinde açılan davaların yaklaşık yüzde 88’ini de kaybetti.

Gürer  “Aralık 2014 tespitiyle TOKİ’ye açılan dava sayısı 24.175’e ulaşmıştır. Bu davaların 21,289 tanesini TOKİ kaybetmiştir” diyerek TOKİ aleyhine açılan davalar ve verilen kararlarla TOKİ’de yapılan yanlış uygulamaların yasal olarak da görüldüğünün altını çizdi.