Ana SayfaÇalışma YaşamıÜretici ve hal esnafından hem hükümete hem Rusya’ya domates yiyerek tepki

Üretici ve hal esnafından hem hükümete hem Rusya’ya domates yiyerek tepki

HABER MERKEZİ – Rusya ve Türkiye arasındaki ‘domates krizinin’ mağduru olan üretici ve esnaflar, hem hükümete hem Rusya’ya domates yiyerek tepki gösterdi.

Rusya’nın Türkiye’den domates alımına yönelik yasağının ardından başlayan “domates krizi” sürüyor.

Krizin mağduru üreticiler ve esnaf oldu.

Antalya’da üreticiler, hal esnafı ve çiftçi örgütleri duruma tepki gösterdi.

“Antalya domatesinin hormonsuz ve kaliteli olduğunu bütün dünya görsün” diyen üreticiler ve hal esnafı, domates yiyerek durumu protesto etti.

BirGün’de yer alan habere göre Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, üretici ve hal esnafıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nde basın toplantısı düzenleyerek, Rusya’nın Türkiye’den yaş meyve ve sebze alımı yapmayacağını açıklamasına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Nevzat Akcan, yeni sezon öncesi büyük umutlarla çok önemli olan Rusya pazarının açılmasını beklerken, Rusya yetkililerin açıklamasıyla tüm umutlarının yerle bir olduğunu söyledi.

Hükümete de eleştiride bulunan Akcan, “Kendi ürünlerimizi ve üreticimizi yok edecek bir kararla tarımsal ithalatın önünü açıyoruz” dedi.

Akcan şöyle konuştu:

Rusya kendi ülke tarımını geliştirmek adına böyle bir karar aldığını açıkladı. Biz kendi tarımımızı adeta bitirmek, zaten büyük sıkıntı içinde olan üreticilerimizi, komisyoncularımızı, ihracatçımızı tamamen ortadan kaldırmak için izana sığmayan uygulamalarda bulunuyoruz. Kendi ürünlerimizi ve üreticimizi yok edecek bir kararla tarımsal ithalatın önünü açıyoruz.