Ana SayfaÖzelVergilius’un Ölümü: Bülent Uluer ‘gitmeden’ önce… – Müslüm Yücel

Vergilius’un Ölümü: Bülent Uluer ‘gitmeden’ önce… – Müslüm Yücel

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan ‘78 Kuşağının önde gelen isimlerinden eski Devrimci Gençlik (Dev-Genç) liderlerinden Bülent Uluer, yaşamını yitirmeden kısa bir süre önce henüz yoğun bakımdayken, yazar Müslüm Yücel ona seslenen kısa bir yazı kaleme almıştı. Yücel’in, Uluer’in ‘gidişinden’ birkaç gün önce yazdığı bu mesajı paylaşıyoruz.


Müslüm Yücel


 

Bastonu, nargilesi ve ince uzun bıyıklı adamın gözleri tıpkı Vergilius gibi hiçliğe bakıyor. ‘Bir daha varlığa, bir daha varolana, bir zamanlar var olmuş olana’ diyordur kesin şimdi kalbi; ve zaman bir çember çiziyordur, sonsuza doğru, bir daha akıp gidecek.

Şimdi artık, yoğun bakımdaki Vergillus için gök kubbe sonsuzluktan ibarettir, gökkuşağının altındaki yedi renk sonsuz bir andır.

Hadi be abim, çoğalt bu zamanları, bir kez karşılaştık Çerkez beyi. Uzun uzun yarım bıraktığımız bıçaklardan söz edelim, Kürt meselesinden, ‘daha yapılacak çok işimiz var’ demelerden, görüşecektik; görüşmemiz gerek, René Char’dan, Neruda’dan şiirler okumamız gerek…

Senin gibi değerli abilerin yetiştirdiği bir kuşağız biz, yarım bırakma bizi, kalk…


Bülent Uluer yaşamını yitirdi

 

Previous post
Çocukluk papuçları - Elend Aydın
Next post
Dolmuş şoförü 'Arap turist gelecek' dedi, kıyafeti bahanesiyle araçtan indirdiği kadına hakaret etti