Ana SayfaGüncel‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ bugün Van’da

‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ bugün Van’da

HABER MERKEZİ – HDP’nin Diyarbakır ve İstanbul’un ardından bugün Van’da başlatacağı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne katılacak vekillerin isimleri belli oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır ve İstanbul’un ardından ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni bugün Van’da başlatıyor.

Bir hafta sürecek nöbet, HDP Sözcüsü Osman Baydemir’in konuşacağı Meclis grup toplantısı ile başlayacak.

Nöbete katılacak vekillerin isimleri de belli oldu.

Van’daki nöbete Osman Baydemir, Nadir Yıldırım, Lezgin Botan, Bedia Özgökçe, Ali Atalan, Adem Geveri, Kadri Yıldırım, Nihat Akdoğan, Meral Danış Beştaş, Mehmet Emin Adıyaman, Mehmet Ali Aslan, Dilek Öcalan katılacak.

Nöbet Musa Anter Barış Parkı’nda tutulacak

Saat 11.00’de nöbet için gelecek heyet HDP Van il binasında karşılanacak.

‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne ilişkin bilgi veren HDP Milletvekili Lezgin Botan ise devraldıkları nöbet eyleminin yarın saat 12.30’da Musa Anter Barış Parkı’nda yapılacak grup toplantısı ile sürdüreceklerini açıkladı.

Botan, “Milletvekillerimiz ve beraberindeki hak savunucuları Van’da bir araya gelecek. Halkımız ve siyasi parti temsilcileri saat 11.00’de heyeti karşılayacak. Vicdan sahibi herkesin nöbete katılacağını ve destek vereceğinin teyidini aldık. Tüm halklar nöbete destek vermeli” diyerek katılım çağrısında da bulundu.

Bir önceki durak İstanbul’du

HDP’nin 6 gün Yoğurtçu Parkı’nda sürdürdüğü ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni dün Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla Van’a devredilmişti.

Basın açıklaması için parktan yürüyüşe geçen HDP milletvekillerini uğurlamak isteyen yurttaşlara ise polis biber gazı ile müdahale etmişti.

Müdahaleye rağmen İskele Meydanı’na varan HDP heyeti adına Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, polisin müdahalesine tepki göstererek, “Bizden korkuyorsunuz. Çünkü sizi iktidardan düşüren parti biziz. Bize saldırmanız bu yüzden. Ama görüyorsunuz HDP bitmiyor” ifadelerini kullanmıştı.


‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ Van’a devredildi, vekilleri uğurlamaya gelenlere polis müdahalesi




Önceki Haber
Kısmi ay tutulmasının Türkiye'ye yansıyan dikkat çekici kareleri
Sonraki Haber
Tutuklu hak savunucusu Üstün’den mesaj: Suçsa hep birlikte işledik