Ana SayfaGüncel‘Yerli ve milli’ tercih: Polis, Alman kurdu yerine Sivas Kangalı’yla müdahale edecek

‘Yerli ve milli’ tercih: Polis, Alman kurdu yerine Sivas Kangalı’yla müdahale edecek

HABER MERKEZİ – İstanbul Emniyet’i başlattığı yeni proje kapsamında eylemlere müdahalelerde kullandığı köpeklerde ‘milli’ standartları gözetecek. Buna göre İstanbul polisi, toplumsal olaylara müdahale ederken Kangal köpeği kullanacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, çevik kuvvet polislerinin eylemelere artık Kangal köpeği ile müdahale etmesi için çalışma başlattı.

DHA’nın haberine göre Emniyet bu kapsamda Sivas’ta bulunan bir çiftlikten ilk etapta eğitilmek üzere 10 yavru Kangal köpeği İstanbul’a götürdü.

Polisi bu fikre iten şey ise Almanya ve Belçika polisinin eylemlere müdahalelerde kendi köpeklerini kullanması.

Buradan yola çıkan İstanbul Emniyeti’nin de ‘milli ırk’ olarak Sivas Kangal köpeğini tercih ettiği belirtildi.

Polislere yavru köpek veren Altınyayla İlçesi’nde profesyonel olarak 15 yıldır Kangal köpeği yetiştiriciliği yapan Tarım Bakanlığı onaylı üretici Murat Taşdelen, “İstanbul Emniyeti Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden bir talep geldi. Kangal köpeğini güvenlik amacıyla kullanacaklar. Toplumsal olaylara müdahalede kullanmak için Kangal köpeğini tercih ettiler. Şu anda bir proje aşamasında olduğu söylendi” dedi.

Şimdilik bazı yavru kangalları İstanbul’a götüren Emniyet yetkililerinin diğer köpek çiftliklerini de incelemeye aldığı öğrenildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Topbaş: Gezegenimiz mevsim dengesinin dışına çıktı
Sonraki Haber
Big Ben’de ‘son çan’ bugün çaldı: Dünyaca ünlü saat kulesi 4 yıl süreyle restore edilecek