Ana SayfaGüncelYPG’den TSK’nin Afrin’e saldırılarına ilişkin açıklama

YPG’den TSK’nin Afrin’e saldırılarına ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – YPG, TSK ve Suriye’de birlikte hareket ettiği grupların Afrin’i hedef alan saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada Afrin’e bir haftadır aralıksız saldırılar düzenlendiği, insansız hava araçlarının kullanıldığı ve çatışmalar yaşandığı kaydedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yer yer hedef aldığı Demokratik Birlik Partisi (PYD) kontrolündeki Afrin’e komşu olan Kilis sınırına geçtiğimiz günlerde yine çok sayıda askeri araç sevkiyatı yapmıştı.

5 Ağustos’taki bu sevkiyatın ardından Afrin’i hedef almayı sürdüren TSK ve bağlı grupların saldırılarına ilişkin Halk Savunma Birlikleri’nden (YPG) açıklama geldi.

YPG Basın Merkezi tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada Afrin’e yönelik son 7 gündeki saldırı ve hak ihlalleri sıralandı.

Ağustos ayının 10’u ile 16’sı arasında kantonun hedef alındığının ifade edildiği açıklamada, bu süre zarfında Afrin’in özellikle Şera ile Şerawa ilçesine bağlı köylerine saldırılar düzenlendiği kaydedildi.

Afrin üzerinde sık sık insansız keşif uçaklarının uçuş gerçekleştirdiğinin belirtildiği açıklamada, obüs, doçka ve tanklarla düzenlenen saldırılara karşılık verildiği ve çatışmalar yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, çıkan çatışmalar neticesinde bir YPG savaşçısını hayatını kaybettiği bildirildi.

Şehba’da çatışma

YPG’nin bu açıklamasının yanı sıra, TSK ve bölgede desteklediği güçlerin yine Afrin ile geçtiğimiz günlerde kanton olarak ilan edilen Şehba bölgesine (Minbiç, Cerablus ve Bab) saldırı düzenlediği bildirildi.

Bölgedeki kaynakların aktardığına göre saldırılar gece top atışları ile başladı ve sabaha dek sürdü. Şehba’daki çatışmalarda ise TSK’nin birlikte hareket ettiği güçlerden 17’si öldü, 7’si de yaralandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'G20’de Alman polisi talimatlara uymadı, göstericileri tuzağa düşürmeyi amaçladı'
Sonraki Haber
HDP’den Şemdinli raporu: 'Köylüler ağır bir travma yaşamış'