Ana SayfaGüncelYüksel eyleminde AKP’li vekilin kızının işe iadesi hatırlatıldı: ‘Gülmen ve Özakça bunun için aylardır açlık grevinde’

Yüksel eyleminde AKP’li vekilin kızının işe iadesi hatırlatıldı: ‘Gülmen ve Özakça bunun için aylardır açlık grevinde’

HABER MERKEZİ – Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” eyleminin 291’inci gününde polis müdahalesine tepki gösteren eylemciler, son KHK ile AKP’li vekilin kızının bir gecede işe iade edildiğini hatırlatarak, eğitimciler Gülmen ve Özakça’nın işe geri dönebilmek için aylardır yalnız su ve şeker aldığını söyledi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça 171 gündür açlık grevinde.

Hem iki eğitimciye destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu çalışanlarının Ankara’da Yüksel Caddesi’ndeki “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 291’inci gününe girdi.

Yüksel’de engellemelere rağmen bugün de devam eden eyleme, kendisi de KHK ile ihraç edilen ve aylardır Düzce’de eylemde olan mimar Alev Şahin de katıldı.

Yüksel Caddesi’nde etrafı polis bariyerleriyle sarılı olan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, Konur Sokak’ta bir araya geldi.

Sokak girişini kalkanlarla kapatan polis, grubun geçişine izin vermedi.

Bunun üzerine Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği yerde kalkanların önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi eylemi 171’inci günde Nuriye Semih işe geri alınsın” ve “Nazife Onay serbest bırakılsın” pankartı açarak “Nuriye, Semih işe geri alınsın” ve “Yaşasın açlık grevi direnişimiz” sloganları attı.

Bu sırada pankartı yırtan polis, eylemcileri Konur Sokak’ın sonuna kadar uzaklaştırdı.

AKP’li vekilin kızının işe iadesi hatırlatıldı: ‘Gülmen ve Özakça aylardır açlık grevinde’

Polis müdahalesine tepki gösteren Şahin, OHAL’i tanımadıklarını belirterek en son yayınlanan KHK’ye değindi.

Şahin, AKP’li vekilin kızının bir gecede işe iade edildiğine vurgu yaparak, Gülmen ve Özakça’nın işe geri dönebilmek için aylardır yalnız su ve şeker aldığını hatırlattı.

Açlık grevinin kritik bir evrede olduğunu söyleyen Şahin, “İdeolojik olarak güçsüzler o yüzden saldırıyorlar. Nuriye ve Semih’in açlığının altında ezildikleri için saldırıyorlar. Nuriye ve Semih’in haklılıkları altında ezildikleri için saldırıyorlar. Onlar saldırdıkça biz direneceğiz. Arkadaşlarımızı oradan alacağız” diye konuştu.

AKP’li vekilin kızı son KHK’yle görevine iade edilmişti

OHAL kapsamında 14 Temmuz’da yayımlanan 692 sayılı KHK’yle ihraç edilen AKP Milletvekili Hüseyin Samani’nin kızı Betül Samani Gökay, son yayımlanan 693 sayılı KHK’yle görevine iade edilmişti.