Ana SayfaGüncelYüksel’de 283. gün: ‘Gereğini yapıyoruz’ diyen polis eylemcileri darp etti

Yüksel’de 283. gün: ‘Gereğini yapıyoruz’ diyen polis eylemcileri darp etti

HABER MERKEZİ – Açlık grevini zorla kaldırıldıkları Sincan Cezaevi Kampüsü Hastanesi’nde devam ettiren Nuriye Gülmen ile Semih Özakça eylemlerinin 163. gününde. Yüksel Caddesi’nde 283 gündür devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eylemine ise müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi darp etti, en az dört eylemciyi gözaltına aldı.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerinden ihraç edilen tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 163’üncü gününde, ev hapsinde olan Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 88’inci günde devam ediyor.

Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise bugün 283’üncü gününe girdi.

Yüksel’de aylardır süren ablukaya rağmen İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen KHK ile işlerinden ihraç edilen Veli Saçılık, Adnan Vural, Mehmet Dersulu ve birçok eylemci katıldı.

“Nuriye Semih yaşasın” yazılı pankart açtıkları için tutuklanan Beşiktaş taraftarlarına destek olmak isteyen Saçılık, Beşiktaş forması giyerek eyleme katıldı.

“Nuriye Semih’in açlık grevi eylemleri 163’üncü gününde, Nuriye Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açan eylemciler “Nuriye Semih onurumuzdur”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları attı.

Eylemcilerin Yüksel Caddesi’ne girmesine izin vermeyen ve kalkanları ile caddenin Konur Sokak girişini kapatan polis basın açıklamasına izin vermedi, eylemcilerin pankartını yırttı.

Polisten yurttaşa: ‘Gereğini yapıyoruz’

Bu sırada eylemcilere sert bir şekilde müdahale eden polis, birçok kişiyi darp etti ve biber gazı kullandı.

Kadınları saçlarını çekerek darp eden polis, bir kişinin boynunu bir dakika boyunca sıktı. Ayrıca polis Veli Saçılık’ı ampute olan kolunun üzerine düşürdü.

dihaber’in haberine göre polis, “Sokağı kapatıp sokak ortasında insanlara işkence yapıyorsunuz” diyen bir yurttaşa işkence yaptığını reddetmeyerek “Onlar bize vurdu biz de gereğini yapıyoruz” diye cevap verdi.

Öte yandan polisin aralarında Mehmet Dersulu’nun da olduğu en az 4 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almanya'dan Erdoğan'ın seçim çağrısına tepki: 'Görülmemiş bir müdahale'
Sonraki Haber
Finlandiya ve Almanya'da bıçaklı saldırılar: Üç kişi hayatını kaybetti