Ana SayfaGüncelYüksel’de Gülmen ve Özkaça için eylem: 3 gözaltı

Yüksel’de Gülmen ve Özkaça için eylem: 3 gözaltı

HABER MERKEZİ – Gülmen ve Özakça’nın açlık grevinin 158’inci gününde, Ankara Valiliği’nin bir aylık ‘eylem yasağı’na ve polis müdahalesine rağmen Yüksel Caddesi’nde 278’inci gününe giren “İşimizi geri istiyoruz” eylemi yapıldı. Akşam saatlerindeki eylem polislerce engellenirken, 3 eylemci gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerinden ihraç edilen tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 158’inci gününde, ev hapsinde olan Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 83’üncü günde devam ediyor.

Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise bugün 278’inci gününe girdi.

Yüksel’de aylardır süren ablukaya rağmen İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak için bir araya gelen eylemciler, polisin izin vermemesi üzerine Konur Sokak’ta bir araya geldi.

Eylemciler, “Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartı açarak Yüksel Caddesi ile Konur Sokak’ın kesiştiği yerde eylemlerini gerçekleştirdi.

“Nuriye, Semih yalnız değildir” ile “Yaşasın açlık grevi direnişimiz” sloganları atan eylemcilere karşılık olarak, polis, Ankara Valiliği’nin almış olduğu “eylem yasağı” kararını anons ederek, grubun dağılmasını istedi.

Grubun dağılmaması üzerine polis zor kullanarak, eylemcileri Konur Sokak’ın sonuna kadar iterek uzaklaştırdı.

Polisin müdahalesine direnen eylemcilerden, İlker Işık, Sultan Aydoğdu ve Aslı Saraç polislerce gözaltına alındı.