Ana SayfaGüncelYüksel’deki destek eylemine 289. gününde de müdahale: Bir kişi gözaltında

Yüksel’deki destek eylemine 289. gününde de müdahale: Bir kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – 169 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yla dayanışmak için Yüksel Caddesi’nde 289 gündür düzenlenen destek eylemine polis ‘bir kez daha’ müdahale etti, bir kişi gözaltına alındı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemlerinin 169. gününde  Yüksel Caddesi’ndeki destek eylemlerine polis tarafından bir kez daha müdahale edildi.

Hem eğitimcilere destek olmak hem de işlerine geri dönmek için düzenledikleri ‘İşimizi geri istiyoruz’ eylemini tutuklama, ‘ev hapsi’ ve gözaltılara rağmen 286. gününde devam ettiren eğitimciler, Yüksel Caddesi önündeki İnsan Hakları heykeli önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Bir kişi gözaltında

Polisin  “Nazife Onay serbest bırakılsın”, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 169’uncu gününde, Nuriye Semih serbest bırakılsın” pankartı açan eylemcileri Yüksel Caddesi’nden Konur Sokak’a doğru ittiği esnada direnen göstericilerden Mehmet Dersulu gözaltına alındı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dersim'de orman yangınları sürüyor
Sonraki Haber
HDP’ye yönelik tutuklamalar devam ediyor: Mersin'de üç kişi tutuklandı