Ana SayfaGüncel10 Ekim Katliamı’nda ihmalin yeni görüntüleri: Saldırganlar polis aramasından geçmiyor

10 Ekim Katliamı’nda ihmalin yeni görüntüleri: Saldırganlar polis aramasından geçmiyor

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Ankara Katliamı’na ilişkin ortaya çıkan yeni görüntülerde saldırganların rahatlıkla şehirde dolaştığı ve polis aramasından geçmeden miting alanına girdikleri görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin polis ihmalini açığa çıkaran görüntüler ortaya çıkmıştı.


HDP’ye bombalı saldırıda yeni görüntüler: Polis ihmali kameralarda


Bu kez de 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Saldırganlar polis aramasından geçmiyor

Evrensel gazetesinin ulaştığı MOBESE görüntülerinde saldırganların 10 Ekim günü ellerini kollarını sallayarak Ankara’nın merkezi noktalarında dolaştıkları ve polis aramasından geçmeden miting alanına girdikleri görülüyor.

Dava dosyasına da giren bu görüntülerde, IŞİD üyesi Yunus Emre Alagöz ve halen kimliği tespit edilemeyen Suriyeli canlı bomba, 10 Ekim 2015 günü sabah saatlerinde, Ankara Gölbaşı’da bindikleri taksiden indikten sonra Meclis Dikmen Kapısı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının olduğu kavşaktan, İsmet İnönü Bulvarı boyunca, Meclis Çankaya Kapısı yönünde yürüyor.

Buradan başka bir taksiye binen saldırganlar, Hipodrum Caddesi ve Kazım Karabekir Caddesi’ni kesen kavşak yani TCDD Genel Müdürlüğünün yanındaki yolda iniyor.

Ardından miting alanına giren saldırganlardan biri HDP’li grubun olduğu alana doğru, diğeri ise Ankara Tren Garı girişine gidiyor.

İlk saldırgan HDP’lilerin arasında kendisini patlatırken kaçışmanın ardından bu kez diğer canlı bomba kendisini patlatıyor.

Saldırgan hakkında 3 gün önce istihbarat gitmişti

Görüntülerde yer alan saldırgan Yunus Emre Alagöz hakkında, ‘saldırı gerçekleştirebilir’ şüphesiyle katliamdan 3 gün önce 81 ilin güvenlik birimlerine istihbarat notu gönderildiği daha önce ortaya çıkmıştı.

İşte o görüntüler:

Previous post
Medya Arkeolojisi Nedir?
Next post
Ağrı'da çatışma: İki asker ve iki korucu yaşamını yitirdi, sekiz asker yaralandı