Ana SayfaGüncel6 aydır açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’dan 14 Eylül’deki davaya çağrı

6 aydır açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’dan 14 Eylül’deki davaya çağrı

HABER MERKEZİ – 6 aydır açlık grevi eylemindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın davası 14 Eylül’de görülecek. Gülmen ve Özakça, mahkemeye sayılı günler kala davaya katılım çağrısı yaptı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça 180 gündür açlık grevinde.

Eğitimcilerin tutuklanması sonrası açlık grevine başlayan ‘ev hapsi’nde olan Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın açlık grevi eylemi ise 105’inci gününde.

İlk kez hakim karşısına çıkacak eğitimcilerin davası ise 14 Eylül Perşembe günü, saat 13.30’da, Ankara Adliyesi’nde görülecek.

Açlık grevinin 190’ıncı gününde görülecek dava için Gülmen ve Özakça avukatları aracılığı ile bir çağrı yaptı.

Eğitimcilerin çağrısı şöyle:

100 günü aşkındır tutsağız. Direniş tüm baskılara, karalama kampanyalarına rağmen, muktedirlerin riyakarlığı, depdebeli sözleri, büyük operasyonları karşısında açlığın olanca sadeliği, masumiyeti ve haklılığı ile kendi yolunda ilerliyor.

Biz orada olacak ve açlığın 190 gündür ısrarla anlattığını kelimelere dökeceğiz. Sözümü söyleyeceğiz.

Sizi de bekliyoruz. Çünkü bizi bu zalim hücrelerden çekip alacak olan, bizim için mahkeme kuranların adaleti değil, sizin sahiplenmeniz olacak. Bunu çok iyi biliyoruz.

Canımız Türkiye ve dünya halkları, sadece bizim için değil, insan olmaktan kaynaklanan haklarımızı savunmak için, kamu emekçilerinin ekmek ve onur mücadelesinin yargılanamayacağını göstermek için, tüm yoksullar ve ezilenler için orada olmalısınız.

Tecritte geçen 114 günden sonra fiziken aranızda olmak sizi, dostluğunuzu, yoldaşlığınızı daha yakından hissedeceğimiz için heyecanlıyız. Görüşeceğiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP ve CHP'den beş ismin daha milletvekilliği düşürülebilir
Sonraki Haber
Bu bayram da görüş yok, Öcalan ailesi 'endişeli'