Ana SayfaDünyaABD’nin suçlamasından üç gün sonra İran’dan füze denemesi

ABD’nin suçlamasından üç gün sonra İran’dan füze denemesi

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump’ın füze programları üzerinden Salı günü “2015’te yapılan nükleer anlaşmasını ihlal etmek” ile suçladığı İran, açıklamadan sadece üç gün sonra “orta menzilli bir balistik füzenin fırlatıldığını” duyurdu.

Salı günü 72. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuşan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İran’ın füze programını eleştirmiş ve ülkeyi “2015’te yapılan nükleer anlaşmayı ihlal etmek” ile suçlamıştı.

Dün ise İran Başkanı Hasan Ruhani ‘füze programlarını ve askeri gücümüzü daha da geliştireceğiz, sizden izin almayız’ açıklamasında bulunmuştu.

Orta menzilli füze denemesi

Trump’ın sözlerinden sadece 3 gün sonra İran, “devlet televizyonundan atılışının canlı yayınını yaptığı Khoramshahr isimli orta menzilli bir balistik füzenin başarı ile fırlatıldığını” duyurdu.

Independent’ın haberine göre, İran Başkanı Hasan Ruhani’nın ABD’yi ‘caydırıcı bir şekilde askeri gücünü arttırmak’ ile tehdit etmesinin ardından fırlatılan füzenin, 2 bin metrelik menzili ile birçok Orta Doğu ülkesini kapsadığını belirtti.

Ne olmuştu?

ABD Temmuz’da balistik füze programları üzerinden İran’ı terör örgütlerine destek vermekle ve 2015’te imzalanan nükleer anlaşmasını ihlal etmekle suçlamış ve yeni yaptırımlar uygulayacağını açıklamıştı.

ABD’nin anlaşmadan çıkmak ile tehdit ettiği İran lideri Ruhani ise ‘ülkesinin anlaşmayı ihlal eden ilk ülke olmadığını’ söylemişti.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Feminist bir peri masalı: Antonia’nın Yazgısı
Next post
Barzani'ye seslenen Yıldırım, dört 'yaptırım' sıraladı