Ana SayfaÇalışma YaşamıAçlık grevinin 182. günü: Gülmen ve Özakça 14 Eylül’deki duruşmaya getirilecek mi?

Açlık grevinin 182. günü: Gülmen ve Özakça 14 Eylül’deki duruşmaya getirilecek mi?

HABER MERKEZİ – 182 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın davası 14 Eylül’de görülecek. Eğitimcilerin avukatı Engin Gökoğlu, mahkemenin müvekkillerinin duruşmada hazır edilmesi yönünde yazısı olduğunu söyledi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça 182 gündür açlık grevinde.

Tutuklu yargılanan iki eğitimci ilk kez hakim karşısına çıkacakları duruşma ise 14 Eylül Perşembe günü, saat 13.30’da, Ankara Adliyesi’nde görülecek.

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre iki eğitimcinin avukatı Engin Gökoğlu, mahkemenin müvekkillerinin duruşmada hazır edilmesi yönünde yazısı olduğunu söyledi.

Mahkemenin aksi bir karar vererek iki eğitimcinin duruşmaya getirilmemesi olasılığını düşünmediklerini belirten Gökoğlu “SEGBİS yöntemi olursa dahi biz her halükarda onları savunacağız. Tutuklama gerekçelerini, mazeretlerini ortadan kaldırmak için her şeyi yapacağız” dedi.

Dosya üzerinde herhangi bir sebeple eksik olmaması yönünde çalıştıklarını belirten Gökoğlu, Gülmen ve Özakça’nın “mahkeme heyeti karşısına çıkarak tutukluluk gerekçelerini, tutuklamanın keyfiyetini sorgulayacağını” söyledi.

Gülmen ve Özakça da avukatları aracılığı ile duruşma öncesi kamuoyuna şu çağrıyı yapmıştı:

 100 günü aşkındır tutsağız. Direniş tüm baskılara, karalama kampanyalarına rağmen, muktedirlerin riyakarlığı, depdebeli sözleri, büyük operasyonları karşısında açlığın olanca sadeliği, masumiyeti ve haklılığı ile kendi yolunda ilerliyor.

Biz orada olacak ve açlığın 190 gündür ısrarla anlattığını kelimelere dökeceğiz. Sözümü söyleyeceğiz.

Sizi de bekliyoruz. Çünkü bizi bu zalim hücrelerden çekip alacak olan, bizim için mahkeme kuranların adaleti değil, sizin sahiplenmeniz olacak. Bunu çok iyi biliyoruz.

Canımız Türkiye ve dünya halkları, sadece bizim için değil, insan olmaktan kaynaklanan haklarımızı savunmak için, kamu emekçilerinin ekmek ve onur mücadelesinin yargılanamayacağını göstermek için, tüm yoksullar ve ezilenler için orada olmalısınız.

Tecritte geçen 114 günden sonra fiziken aranızda olmak sizi, dostluğunuzu, yoldaşlığınızı daha yakından hissedeceğimiz için heyecanlıyız. Görüşeceğiz.