Ana SayfaGüncelAhmet Türk: Kürtleri açlıkla tehdit etmek hiçbir sonuç getirmez, bakın Rojava örneğine

Ahmet Türk: Kürtleri açlıkla tehdit etmek hiçbir sonuç getirmez, bakın Rojava örneğine

HABER MERKEZİ – Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki bağımsızlık referandumu sonrası ‘yaptırım’ olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önerilen ve ‘açlıkla terbiye etme’ olarak nitelenen politikaya ilişkin konuşan Ahmet Türk, Rojava örneğini vererek bu tehdidin Kürtlere geri adım attırmayacağını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Irak Kürdistan Bölgesi’nde yapılan bağımsızlık referandum sonrası “Yaptırımlar başlarsa yiyecek ekmek dahi bulamayacaklar” sözlerine siyasetçi Ahmet Türk’ten tepki geldi.

Söz konusu politikanın sonuç vermeyeceğini söyleyen Ahmet Türk, şu değerlendirmede bulundu:

Kürtler, Ortadoğu’da söz sahibi bir halktır. İktidar Kürtlerle iyi ilişkileri geliştireceğine, Kürtleri potansiyel tehlike olarak görmeye devam ediyor. Kürtlerle daha iyi ilişkiler kurarak, Ortadoğu’da daha etkin bir alan bulabilirler. Ama yüzyıldır olduğu gibi hala da Kürtleri potansiyel tehlike görmek bölge ülkelerine yarar getirmez. Kürtleri açlıkla tehdit etmek hiçbir sonuç getirmedi, getirmeyecektir de. Bakın Rojava örneğine; tüm kapılar kapalı olmasına rağmen oradaki insanlar açlık tehdidi ile geri adım atmadı. Federal Kürdistan Bölgesi’nde de aynı durum olacaktır.

Erdoğan ne demişti?

Irak Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül günü düzenlenen ve özellikle Türkiye, İran ve Irak’ın karşı çıkışları nedeniyle uzun süredir tartışılan bağımsızlık referandumuna katılım resmi sonuçlara göre yüzde 72,16 iken, resmi sonuç ise 92.73 oy oranıyla ‘Evet’ olmuştu.

Başından itibaren referanduma karşı olduğunu beyan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ise referandumun ardından yaptığı bir açıklamada, Kürdistan Bölgesi’ne şöyle seslenmişi:

Biz yaptırımlarımızı uygulamaya başladığımız andan itibaren zaten ortada kalacaksınız. Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti. Bütün geliri meliri hepsi ortadan kalkıyor. TIR’lar Kuzey Irak’a çalışmadığı anda bunlar yiyecek, giyecek bulamayacaklar. Öyle bir duruma gelecekler. Niye? Mecburuz; yaptırım.

Previous post
Şehirler duvara karşı - Carlos Delclós
Next post
Polis Van'da bir taksiciyi öldürdü: Valilik 'örgüt mensubu' dedi, cenazede aile fertleri darp edildi