Ana SayfaGüncelAilenin avukatına göre Serbes’in itirafı ‘senaryo’: Olay günü 112’yi aramamışlar

Ailenin avukatına göre Serbes’in itirafı ‘senaryo’: Olay günü 112’yi aramamışlar

HABER MERKEZİ – Behzat Ç.’nin de senaristi olan yazar Emrah Serbes’in bir baba-kızın yaşamını yitirdiği trafik kazasına karıştığını itiraf etmesinin ardından tutuklanmasına ilişkin ailenin avukatından ilk kez bir açıklama geldi. Özçelik ailesinin avukatı Burcu Ece Güler, Serbes’in teslim olmasının ‘kurgulanmış bir senaryo’ olduğunu söyledi. Avukat Güler ayrıca Emrah Serbes’in itiraf mektubunda 112’yi aradıklarını söylemesinin de gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yazar Emrah Serbes, aynı aileden iki kişinin yaşamını yitirdiği bir kazanın sorumlusu olduğunu itiraf etmiş ve ardından bunu mektup aracılığıyla duyurmuştu.

Bu paylaşımın ardından Torbalı Adliyesi’ne giden Serbes tutuklanarak cezaevine konulmuştu.


Emrah Serbes’ten ‘cinayet itirafı’: Bir hafta sonra kazayı anlattı, ‘Teslim oluyorum’ dedi, tutuklandı


Yaşananların ardından 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik’in yaşamlarını yitirdiği kaza ve Emrah Serbes’le ilgili Özçelik Ailesi’nden bir açıklama geldi.

Ailenin avukatlığını yapan Burcu Ece Güler, Torbalı Adliyesi’ne gelerek Serbes’in teslim olmasıyla ilgili açıklama yaptı.

DHA’dan Mehmet Candan’ın haberine göre Emrah Serbes’in bu şekilde teslim olmasını samimi bulmadıklarını belirten Güler, kaza sonrası yaşananların Serbes’i teslim olma mecburiyetinde bıraktığını söyledi.

Avukat Güler, kazadan sonra Emrah Serbes’in alkol testinin yapılmaması, hastaneye gitmeyi kabul etmemesi ve kaza tutanaklarında adının yer almaması üzerine ailenin şüphelendiğini ifade etti.

“Emrah Serbes teslim olma senaryosu yazdı”

Savcının aracın hava yastıkları üzerindeki kan izlerinden DNA testi istemesinin ardından ise Serbes’in teslim olma senaryosu yazdığını belirten Güler, şunları söyledi:

22 Eylül’de meydana gelen kazada müvekkilimin babası, kız kardeşi olay yerinde hayatını kaybetmiş, annesi ise ağır yaralanmış ve yoğun bakımda hayati tehlikesi devam etmektedir. Emrah Serbes olayın ilk anından bugüne kadar geçen sürede olayı üstlenmemiş, kazayı Kenan Doğru yapmış gibi göstermiştir. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla kendine vicdanlı bir vatandaş imajı çizmeye çalışmıştır. Müvekkilim bir yandan annesinin tedavisi ile ilgilenirken, bir yandan da Emrah Serbes’in aracı kullanan kişi olduğunu kanıtlamaya çalışmıştır. Emrah Serbes’in kazadan hemen sonra hastaneye gitmeyi kabul etmemesi, alkol testi yaptırmaması aile tarafından şüpheyle karşılanmıştır. Ancak kazadan sonra Emrah Serbes ilk olarak mağdur olduğu için alkol testi yapılmamıştır. Kaldı ki Emrah Serbes’in içinde olduğu araca baktığınızda hastaneye gitmeyi kabul etmemek anormal bir durumdur.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine kazayı soruşturan savcının da şüphelerinin arttığını söyleyen Güler, şöyle devam etti:

Savcılık, kaza sonrası telefon kayıtlarının incelenmesi, Emrah Serbes’in aracındaki hava yastıkları üzerindeki kan izlerinin adli tıpa gönderilerek DNA istenmesi, emniyet kemerinin vücutta bıraktığı izlerin tespit edilmesi yönünde karar verdi. Kenan Doğru’nun tutuklu olduğu cezaevine gidilecekti. Adli Tıp’tan da randevu alınmıştı. Bunun üzerine gerçeğin ortaya çıkacağını anlayan Emrah Serbes, sosyal medya gücünü kullanmış ve yazdığı senaryoya uygun davranmıştır. Çünkü Serbes’in bir takip kitlesi var. Tabi ki buna aile de inanmamıştır.

Ayrıca ailenin sosyal medya üzerinden Serbes’e teşekkür ettiği yönündeki haberler de gerçeği yansıtmamaktadır.

Güler, Emrah Serbes’in itiraf mektubunda Kenan Doğru’yu taraftar grubundan tanıdığını ve Çarşı Grubu’nun avukatı olduğunu söylemesine anlam veremediklerini ifade ederek, “Birbirlerine destek veren kişiler. Bunların bile ileride iyi hal sebebi sayılmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

112’yi aramamışlar

Özçelik Ailesi’nin avukatı Güler, Emrah Serbes’in itiraf mektubunda 112’yi aradıklarını söylemesinin gerçeği yansıtmadığını belirterek şöyle konuştu:

Kazadan sonra araçtan çıkıp yaralı kızı gördükten sonra 112’yi aradıklarını söylüyorlar. Ancak yapılan incelemede Kenan Doğru ve Emrah Serbes tarafından 112’ye herhangi bir arama yapılmadığı belgelendi. Kazadan sonra yaptıkları her şey şüphe uyandırdı. Şu anda açıklayamayacağımız savcının da emri ile toplanan deliller var. Savcının Serbes üzerine yürüdüğü çok net. Bunu anlayan Serbes jet hızıyla ortaya bir itiraf mektubuna başvurdu.

Kenan Doğru serbest bırakıldı

Kazadan sonra tutulan tutanaklara sürücü olarak geçen Kenan Doğru ise Emrah Serbes’in itirafı ve tutuklanmasıyla birlikte, tutuklu olduğu Buca Cezaevi’nden salıverildi.

Ancak Özçelik Ailesi’nin avukatı Güler, bugün Torbalı Adliyesi’nde Doğru’nun ’delilleri karartmak’ suçu iddiasıyla tekrar tutuklanması için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Emrah Serbes’in mektubu

Previous post
Barzani’nin reddettiği ABD'nin 'alternatif teklifi' neydi?
Next post
'En uzun deniz göçü': Tsunami bir milyon deniz canlısını Japonya'dan ABD'ye taşıdı