Ana SayfaGüncel“AKP tarihinde ilk; Erdoğan’ın oy oranı partisinin gerisine düştü”

“AKP tarihinde ilk; Erdoğan’ın oy oranı partisinin gerisine düştü”

HABER MERKEZİ- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, kamuoyu araştırma sonuçlarına işaret ederek, AKP tarihinde ilk kez Erdoğan’ın oylarının partinin gerisine düştüğünü söyledi ve şu bilgiyi paylaştı: “Erdoğan’ın oy oranı yüzde 30-34 arasında. AKP’nin oy oranı ise yüzde 36-40 bandında”.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, son kamuoyu araştırmalarına işaret ederek, AKP tarihinde ilk kez partinin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oylarının partinin gerisine düştüğünü söyledi.

Artı Tv’de Celal Başlangıç’a açıklamalarda bulunan HDP’li Yıldırım, eskiden “AKP, Erdoğan’a muhtaçtı” dendiğini, AKP’nin zor dönemlerinde Erdoğan’ın meydanlara çıkarak partiyi zor durumdan kurtarmaya çalıştığını anlatarak, şimdi durumun değiştiğini savundu.

Yıldırım, son gelen kamuoyu araştırmalarının da ‘Erdoğan’ın AKP’ye muhtaç pozisyonunda olduğunu’ gösterdiğini öne sürdü:

AKP’nin oyu Erdoğan’dan daha fazla. Bir çok araştırmanın sonucuna göre ortalama bir rakam verirsem Erdoğan’ın oy oranı yüzde 30-34 gibi. AKP ise yüzde 36-40. İlk defa AKP tarihinde böyle bir şey yaşanıyor. Artık çöküşün başlanıcını aşmış durumda. Hızla başağı gidiş var. Bunu durdurma çabası, çöküşü daha fazla hızlandırıyor.

“AKP kurmayları rehin”

HDP’li vekil ayrıca AKP kurmaylarının yüzde 80-90’ının Erdoğan’ın elinde ‘rehin olduğunu’ duyduklarını da ifade etti.

Yıldırım, “Kiminin eniştesini, oğlunu, kızını almış. Damatlar bir dönem gündemdi zaten. Bunların hepsi rehin” diye konuştu.