Ana SayfaDünyaAlmanya’da aşırı sağcı AfD karşıtı protestolar: Gözaltılar var

Almanya’da aşırı sağcı AfD karşıtı protestolar: Gözaltılar var

HABER MERKEZİ – Almanya’da ilk sonuçlara göre seçimden üçüncü büyük parti olarak çıkan aşırı sağ parti AfD karşıtı protestolar düzenlendi. Polis, Berlin’deki gösterilerde bazı kişileri gözaltına aldı.

Almanya’da yapılan Federal Meclis seçimleri için sandık başına gidildi.

Oy verme işleminin sona ermesinin ardından açıklanan geçici resmi sonuçlara göre Almanya Başbakanı Angela Merkel’in liderliğindeki Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) yeniden birinci olurken, hızlı bir yükseliş gösteren aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) ise mecliste üçüncü parti olarak yerini aldı.


Merkel yeniden başbakan, aşırı sağcı AfD üçüncü parti


Bunun üzerine ise Almanya’da ‘Nazi yanlısı’ olarak nitelendirilen bir taban kazanan aşırı sağcı AfD karşıtı gösteriler başladı.

Almanya’nın başkenti Berlin olmak üzere bazı kentlerde düzenlenen protestolar, Alexanderplatz Meydanı’ndaki merkezi dışında başladı.

DW Türkçe’nin haberine göre AfD’nin seçim partisi yaptığı bir mekanın önünde toplanan yüzlerce gösterici “Nazi propagandası yapma hakkı yok” diye sloganlar attı.

Bild, Köln’de de AfD karşıtı protesto gösterilerinin başladığını bildirdi.

Polisin göstericileri çembere almasının ardından bazı protestocular gözaltına alındı.

AfD’den ilk açıklama

Öte yandan AfD, Almanya Başbakanı Angela Merkel hakkında mülteci politikası nedeniyle meclis araştırma komisyonu kurmak girişimde bulunacağını açıkladı.

AfD’nin liste başı adayı Alice Weidel, bunun yapacaklarının ilki olduğunu ifade etti.