Ana SayfaGüncelAvrupa Komisyonu: AKP, AB müzakerelerinin çökmesi için zemin yaratıyor

Avrupa Komisyonu: AKP, AB müzakerelerinin çökmesi için zemin yaratıyor

HABER MERKEZİ – Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AKP’nin attığı adımlarla AB ile müzakerelerin çöküşü için zemin yarattığını ifade etti.

Avrupa Birliği’nin yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker , Türkiye hükümetinin attığı adımlarla Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelerin çöküşü için zemin yarattığını söyledi.

BBC Türkçe’deki habere göre Juncker, “Türkiye kendisini AB’den uzaklaştırıyor” dedi ve sözlerine “Ankara Avrupalı liderleri faşist ve Nazi olarak tanımlamaktan vazgeçmeli” diyerek devam etti.

Türkiye’nin AB ile köprüleri yakıp ardından da müzakerelerin istenilen şekilde gitmemesi durumunda Brüksel’i suçlayamayacağını ifade eden Juncker, tüm bu gerekçeler nedeniyle Türkiye’nin öngörülebilen gelecekte AB üyesi olmasının mümkün gözükmediğini ifade etti.

Türkiye’de devam eden olağanüstü hâl (OHAL) dönemi uygulamalarını da eleştiren Juncker, “Avrupa’da hukukun gücü vardır. Güç kullanarak hukuk empoze edilmez” dedi.

AB’de hukukun üstünlüğünü ‘bir seçenek değil, bir görev’ olarak tanımlayan Avrupa Komisyonu Başkanı, “AB bir devlet olmayabilir ancak yine de hukukun üstünlüğü esasına göre yönetiliyor” diye konuştu.

Erdoğan ne demişti?

Son olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin AB’ye üyelik hedefinden vazgeçmediğini ifade etse de, “Türkiye’nin AB’yle mevcut ilişkisine tahammül edemiyorsanız çıkın bunu mertçe söyleyin ve gereğini yapın” diye konuşmuştu.