Ana SayfaGüncelAysel Tuğluk: Bu karanlığı birlikte aşacağız

Aysel Tuğluk: Bu karanlığı birlikte aşacağız

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, tutuklu bulunduğu cezaevinden gönderdiği mesajda, “Bu vahşete karşı toplumun tepkisi az da olsa acımı hafifletti ve bu karanlığı birlikte aşacağız” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve eski parlamenter Aysel Tuğluk, avukatı Erdal Doğan ile tutuklu bulunduğu cezaevinden mesaj gönderdi.

Tuğluk mesajında, “Bu vahşete karşı toplumun tepkisi az da olsa acımı hafifletti ve bu karanlığı birlikte aşacağız” ifadelerini kullandı.

Kışanak: Faşizm toplumsal dokuya sirayet ediyor

Avukat doğan Tuğluk’un ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti.

Cezaevinde morallerinin yüksek olduğunu söyleyen Kışanak, mesajında şunları aktardı:

Cezaevinde moralimiz yüksek. Neden burada olduğumuzun bilincindeyiz. Ama dışarıdaki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Faşizmin bir politikadan öte toplumsal dokuya sirayet ettiğine dair gelişmeleri görüyoruz ve bundan kaygı duyuyoruz. Bu nedenle her türlü ayrımcılığa ve ötekileştirmeye hatta düşmanlığa karşı birbirimizi olduğu gibi kabullenme, değer verme yolunda atılacak her türlü adımın geleceğimiz açısından umut kaynağı olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Herkese sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum.